01 jul. 2022

DESTAKATS DE JUNY DE LA VEÏNAL

Veus vivaces s’escampen pel Poble Sec i diuen coses sensates. Viatgem a Mallorca a descobrir les entranyes dels seus pobles i obrim una nova finestra emocional i una websèrie. Nous Magazines: especulació immobiliària i molts altres temes al Carmel i el debut de Entre Veus, primer magazín comunitari de Sant Andreu.


VÍDEO PARTICIPATIU

Poble-Sec aixeca la veu a ritme de trap

Joves, Poble Sec

Major participació del jovent dins les polítiques que decideixen l’esdevenir del barri, més oportunitats laborals i d’estudi i el reclam d’un equipament juvenil. Els micros de Poble-Sec Vist des del Balcó van recórrer les pujades i baixades del barri per recollir aquestes mirades crítiques de la realitat de les persones joves, al primer capítol. Migració i habitatge van ser les temàtiques que van escollir per als altres dos episodis. A més destaca la musicalització que va ser creació d’un dels joves participants.


Raiguer; ca nostra, sa meva gent

Documental

El 2019, Càmeresiacció, cooperativa membre de La Veïnal,  va dur a terme aquest projecte de documental participatiu a sis pobles de la zona del Raiguer a Mallorca.

La iniciativa, amb el suport dels ajuntaments del Raiguer i el Govern de les Illes, va consistir en formar un grup de joves participants de cada poble per realitzar un procés de creació de cine documental, en primera persona i sense intermediaris/es que reflectís la quotidianitat d’aquesta part de l’illa.


MAGAZINES DE BARRI

L’especulació immobiliària i les dificultats per accedir a un sostre digne semblen ser problemàtiques recurrents per als barris de Barcelona. Tots dos magazines realitzats pels veïnats del Carmel i Sant Andreu així ho han reflectit. 


Magazine TV del Carmel #4

Barris, El Carmel

Des de l’experiència i confiança que dona la realització d’una quarta edició, el magazine comunitari del Carmel, posa a sobre de la taula temàtiques com l’habitatge i la salut mental. La ruleta preguntona surt a plaça Pastrana.


ENTRE VEUS s’encarrila a Sant Andreu

Amb els nervis i l’expectativa del primer cop, es va gravar, ENTRE VEUS, el magazine comunitari de Sant Andreu. El programa promet deixar el públic bocabadat amb una proposta molt dinàmica centrada en l’habitatge, però amb altres continguts sorpresa. Si voleu sadollar la curiositat, podeu veure l’estrena el dimecres 6 de juliol a les 19h a www.laveinal.cat


ESTRENA DE NOVES SECCIONS

Continuem incorporant nous continguts fixos a la graella de La Veïnal. Ara toca el torn de Psicocòmics, un programa que tracta la salut emocional d’una forma didàctica i amena. A més, també donem el tret de sortida a la nova minisèrie de 5 capítols, L’escola de Paper, que va començar dijous 30 de juny i s’emetran nous episodis cada dijous de juliol.


Esmicolant les emocions

Psicologia i cures, Salut mental

Unes vinyetes de traç i textos directes, sense mitges tintes, introdueixen la temàtica de Psicocòmics, una nova secció dedicada al benestar emocional i mental. Estrenada a La Veïnal a principis de juny, cada dimarts el Sergi Ferrer de l’Associació Gaede s’encarrega d’aprofundir les reflexions precedides per les il·lustracions entorn de l’establiment dels vincles segurs, les pors, els desitjos i les il·lusions, les addiccions, la codependència… En definitiva, una proposta creativa per trobar ajuda i informació per tal de millorar la nostra salut psíquica. 


[50 ANYS FAVB]

Amb motiu de l’aniversari dels 50 anys de la FAVB, la Federació d’Associacions Veïnals de Barcelona, van tenir lloc les jornades “El Futur de Barcelona amb perspectiva veïnal” on es van realitzar una sèrie de debats. La Veïnal va ser-hi per a enregistrar-ho, iniciant una fase de col·laboració amb la FAVB per acostar l’audiovisual a les lluites i els reptes veïnals.