03 juny 2022

NOVETATS DE LA VEÏNAL

La Veïnal s’omple de reconeixement. Noves seccions, l’Holó de Sant Andreu llença la casa per la finestra. Contes per a la canalla i música per suportar els dilluns. Vídeo participatiu: l’ADN d’aquesta tele.

ESTEM DE CELEBRACIÓ!!!

General, La Veïnal

A La Veïnal estem de celebració! Després d’haver estat nominats per segon any consecutiu com a MILLOR MITJÀ DIGITAL als Premis de Comunicació Local, finalment vam guanyar!! Per a totes nosaltres és un orgull i reconeixement, a la nostra trajectòria comunitària y participativa, a la feina que anem fent des de fa més de cinc anys. Hem rebut aquest premi amb molta il·lusió i volem compartir la nostra alegria amb totes les que sou part d’aquest projecte construint tots plegats la nostra tele veïnal.


MAGAZINES DE BARRI: Maduresa comunitària

Barris, El Carmel

El MagazineTV del Carmel està madurant com a proposta comunitària i altaveu de la realitat del barri. El compromís i la participació del veïnat va fer possible la realització de la segona edició d’aquest programa audiovisual que a través de 5 eixos temàtics (feminisme i migració, espai públic, benestar i gent gran, joves, laboral i cultura) ens acosta a tot allò que passa al barri.

Cal recordar que enguany LaVeïnal està impulsant i donant continuïtat a aquest especial projecte realitzat per Càmeresiacció, Carmel Amunt, els3Turons i l’Agència de Salut Pública de Bcn.

Ara estem treballant en la creació del nou magazín comunitari de Sant Andreu y volem que hi formes part!


Vine a fer suport d’un magazine comunitari!

Fa temps que podem afirmar que l’holó de Sant Andreu fa tele comunitària. Fins ara havia realitzat curtmetratges, càpsules o reportatges (tots els podeu veure en aquesta web). Recolzat en aquest bagatge audiovisual, l’holó s’atreveix a anar més enllà per realitzar un programa més integral i complex.

Per això, et convidem a assistir com a públic a l’enregistrament d’ENTRE VEUS, el primer magazine del barri, on podràs viure els secrets d’un plató  televisiu i donar suport als veïns i les veïnes que faran el programa. T’esperem el dijous 9 de juny a les 17.30 h, a l’Ateneu L’Harmonia (dins el recinte Fabra&Coats).


NOVES SECCIONS!

En La Veïnal estem d’estrena i ho volem compartir amb tota la nostra comunitat. El maig vam inaugurar tres noves seccions dedicades: El Planeta dels contes, Dilluns musicals i La Xapa de La Clara .


Els contes de tota la vida, però diferents

Art i cultura, Espai famílies, Espai infantil

Cada divendres publiquem un vídeo d’El Planeta dels contes, un projecte de Fundació la Roda, produït per Fora de Quadre que obre un espai on la canalla pot gaudir de contes, cançons o petites peces de teatre amb perspectiva de gènere, mediambiental i/o de diversitat familiar i intercultural.


La guitarra ja no està guardada a l’armari!

Art i cultura

Així mateix, volem amenitzar l’inici de la setmana laboral amb la secció Dilluns Musicals, espai on pengem vídeos amb música interpretada per la nostra comunitat.  Si vols compartir els teus vídeos musicals has d’omplir aquest formulari.


No volem donar la xapa!

Altaveu

Les companyes de La Clara Comunicació, es van sumar a La Veïnal per a compartir amb tothom el seu podcast sobre comunicació, economia social i solidària i alternatives a la comunicació tradicional. Als vídeos es faran entrevistes a persones que treballen en comunicació, perquè puguem reflexionar en com fem comunicació efectiva i amb valors.


VÍDEO PARTICIPATIU

Com ja sabem, La Veïnal és una xarxa per a una televisió comunitària i participativa on les veïnes, entitats i associacions dels diferents territoris són els veritables protagonistes. Mentre que els professionals del vídeo participatiu els acompanyen i els faciliten les tasques de producció de continguts a partir d’aquesta metodologia “d’aprendre fent”. El vídeo participatiu pretén l’apoderament de la ciutadania, augmentant i consolidant la seva capacitat d’organitzar-se per emetre informació i ser protagonista de processos comunicatius.


Amor es amar

Curtmetratge Social, Joves

Amb l’acompanyament del col·lectiu elParlante, un grup de joves de l’Escola Municipal de Segones Oportunitats (em2o) va cocrear el curtmetratge Amor es amar que s’endinsa en la diversitat sexual i de gènere.


Cineforum a la fresca

Vine a gaudir dels resultats dels processos col·lectius que fem als barris. Et convidem a un Cinefòrum a la fresca, on s’estrenarà la sèrie de 3 vídeos realitzats per joves de l’Institut Anna Ravell: Poble-sec vist des del balcó.
T’esperem el dimecres 8 de juny a les 20.30 h, a la Plaça El Sortidor de Poble-Sec.