30 jul. 2022

Destakats de juliol de La Veïnal

Magazines: el CarmelTV es consolida com a una veu comunitària i Entre Veus fa els seus primers “pinitos“. Un final apassionant per a un misteriós paquet. Bones pràctiques entorn de la diversitat sexual. FAVB: 50 anys de perseverança al carrer.

Durant l’agost farem una pausa per recarregar piles i descansar. Estigueu atentes perquè al setembre tornarem amb una sorpresa. Bon estiu a tothom!!!

 


MAGAZINES DE BARRI: EL CARMEL 100% COMUNITARI i SANT ANDREU S’ESTRENA


MagazineTV del Carmel [5]

El Carmel

El MagazineTV del Carmel ja està consolidat com a un producte d’origen 100% comunitari. Mostra d’això, és la seva 5a edició que es va emetre al juliol amb continguts sucosos com són el sexe sense edat, una entrevista a una membre de La Veïnal així com una exhibició de gimnàstica dolça.
Aquest cop el MagazineTV es va realitzar a la Rambla del Carmel per tal de treure el programa al carrer i acostar-lo al veïnat.


Veus comunitàries

Gent gran, Habitatge, Salut mental, Sant Andreu

Després d’un enriquidor procés creatiu i participatiu, el dimecres 6 de juliol es va estrenar el primer episodi del Magazine Entre Veus de Sant Andreu amb una realització molt dinàmica centrada en la problemàtica de l’habitatge, però amb altres continguts sorpresa

Aquest programa va ser possible gràcies a la participació de diverses entitats dels àmbits de la salut mental, de la gent gran i de joves nouvingudes.


L’escola de Paper

Espai infantil, Videocreació

Amb un final digne dels millors trhillers, l’últim capítol de la minisèrie L’escola de paper va desentranyar què va passar amb el misteriós paquet que havia arribat a l’Escola Piaget. Emesa cada dijous de juliol a La Veïnal, la ficció infantil d’aventures va ser creada i protagonitzada per estudiants d’aquest centre educatiu del barri del Carmel, dins el marc del projecte Comunica’t.


Bones pràctiques per atendre la diversitat sexual

Drets humans, Salut

Basades en casos reals de professionals d’atenció primària, el projecte europeu Open Doors, liderat a Catalunya per Fundació Surt i la Universitat de Girona, va elaborar 4 càpsules de vídeo amb alguns exemples de bones pràctiques per atendre la diversitat sexual i de gènere als entorns sanitaris.

La finalitat dels audiovisuals és donar a conèixer i conscienciar de les amenaces al benestar emocional i a la salut mental del referit col·lectiu per tal de crear un espai segur i oferir les cures necessàries. Els guions de les situacions de ficcions que es desenvolupen a un consultori, van estar a càrrec de Càmeres i Acció.


50 anys fent barris

Acció de barris, Activismes

Enguany la Federació d’Associacions Veïnals de Barcelona (FAVB) està de celebració. Fa 50 anys que la FAVB ve lluitant per millorar la qualitat de vida de les persones que viuen a Barcelona. Per commemorar la trajectòria, va organitzar una sèrie d’activitats, és clar, reivindicatives, entre les quals es destaca l’ocupació simbòlica del saló de Cent de l’Ajuntament de Barcelona.

Amb pancartes amb exigències històriques i davant la presència de l’alcaldessa Ada Colau, les veïnes i els veïns van aprofitar l’oportunitat per continuar reclamant per l’accés a l’habitatge, per una major inversió en infraestructures pels barris i una participació més activa de la població en les polítiques municipals.
A més, van dur a terme les jornades “El Futur de Barcelona amb perspectiva veïnal” on es van debatre entorn de temes crucials per al desenvolupament i sostenibilitat dels barris de la ciutat.


BON ESTIU!

Farem pausa durant l’agost per a tornar amb una sorpresa el mes de setembre.
Estigueu atentes!