02 maig 2022

Altaveu, diversitat, deslimita’t, anarquisme, Canovelles i neolític. Destakats d’abril

Un nou altaveu comunitari i participatiu es fa un buit a Barcelona. Reivindicació jove de la llibertat sexual i de génere. La creativitat no té límites i la lluita de Durruti tampoc ¿Els drets europeus són per a tothom? Canovelles es fa visible. El neolític era una altra cosa.

TeleLlobeta arriba a La Veïnal

Acció de barris, Barris, Joves

TeleLlobeta ja és a La Veïnal, encara que ha arribat amb una mica de delay. Reportatges, notícies, actuacions artístiques i curtmetratges formen l’engranatge de la 11a emissió d’aquest magazín comunitari i participatiu coordinat pel Centre Cívic Torre Llobeta adreçat principalment al jovent del barri de Vilapicina i la Torre Llobeta. El programa s’emet dues vegades al mes.

Som diverses i lliures

Curtmetratge Social, Joves

El Pol és gay, però no pot dir-ho perquè tothom parlaria molt malament d’ell. L’Alba li agrada un noi d’altra cultura i no sap què fer. L’Andrés li encanta vestir-se amb roba de noia. L’Àlex encara que sigui una nena se sent un noi. Amb aquesta carta de presentació, un grup de joves de l’Institut Milà i Fontanals construeix els personatges que creuen les diverses històries de “Som com som”. Sota la direcció artística d’ImpactaT i l’acompanyament audiovisual de Fora de Quadre, el curtmetratge vol reivindicar la llibertat d’elecció i el respecte per l’expressió sexual i amorosa.

Capacitats sense fronteres

Diversitat funcional, Documental, Joves

Aprendre a conviure, a respectar-se, a traspassar límits i creure en les seves pròpies capacitats per realitzar tot allò que es proposen. Tot això és el que reflecteix “Zero etiquetes”, un documental que fa el seguiment d’un grup de joves de diversitat funcional de l’IFE Rambla Prim durant el seu procés de creació d’una obra teatral. Amb la dinamització d’ImpactaT, el grup va presentar l’obra a la sala Barts, dins el marc del Deslimita’m, mostra de teatre social fet per joves.

Un fill del poble

Documental

Aquest documental d’ACATS ens presenta la lluita per la justícia social de l’anarquista Buenaventura Durruti a través d’una trama històrica que va des de la vaga de 1917 fins a la revolució social de 1936: l’auge de la CNT, els anys del pistolerisme patronal, la dictadura de Primo de Rivera i la II República. Cal assenyalar que ACATS és una productora audiovisual autogestionada que reuneix diverses creadores del món del documental.

Els drets europeus a judici

Art i cultura, Esdeveniments, Joves

Què és la Unió Europea (UE)? Quins són els drets de la ciudadanía de la UE? Tothom gaudeix dels mateixos drets? Quines son les desigualtats entre el nord i el sud d’Europa? I entre persones migrades i racialitzades i les persones autòctones? Diversos joves de Barcelona reflexionen sobre les polítiques europees i sobre el sentiment de la pertenència a Europa en aquest vídeo realitzat per Teleduca, Educació i Comunicació, dins el marc del projecte Youth For Europe U4UE.

Jo soc Canovelles

Comunitats, Espai migrant, Joves

Com són? Què els hi agrada fer? Què volen pel seu futur? Quins són els seus somnis? L’entitat especialitzada en comunicació i educación, elParlante, va realitzar aquest vídeo participatiu amb un grup de nois i noies del local de Canovelles.

El dilema del neolític

Video

L’aparició de l’agricultura i la ramaderia en la història de la humanitat no va suposar una millora en les condicions de vida de les primeres poblacions que van sorgir fa mes de 9000 anys. Amb aquesta premissa, el programa d’anàlisi social, El queso y los gusanos, torna a posar bastons a la roda en la pretesa línia de progrés del model capitalista, amb un reflexió exhaustiva i ben argumentada de l’era del neolític.