01 abr. 2022

Especial dones valentes, reivindicatives i lluitadores. Destakats de març

Durant el març vam emetre una programació especial dedicada el feminisme per tal de reivindicar la lluita contra la societat patriarcal i per un món més just i equitatiu.

Des de La Veïnal agraïm tots els vídeos que vam rebre per a la Convocatòria Audiovisual 8M amb la finalitat de fer visibles les creacions d’autoria femenina i les seves mirades a través de la poesia, documental, ficció i videoart. D’entre les peces rebudes podem nomenar: In Da Haus, Som Marimachos, 8M Arrel del Món, La Força de les Dones del Raval, La Maleta del Cinema: 40×20, Petons a Robadors, Hija de María i la sèrie Mujeres y Ocupación.

Gaudiu amb els nostres destakats!

La igualtat comença a casa!

Espai infantil, Feminismes, Joves

Fregar els plats, fer la compra, rentar la roba, parar taula, regar les plantes… En la nostra societat patriarcal les tasques domèstiques sovint són assumides només per les dones, encara que, a poc a poc, la situació s’està revertint i els homes semblen assumir més responsabilitats a la llar.

L’alumnat de l’Institut Escola Trinitat Nova va recollir el guant per tal de contribuir a l’acceleració  d’aquesta incipient tendència i demostrar que, ben d’hora, tant els nois com les noies poden fer-se càrrec de les tasques a casa. Amb el títol d’In da haus, els i les estudiants van realitzar una sèrie de 16 videotutorials domèstics per ensenyar-nos com fer les tasques domèstiques en forma igualitària i equitativa dins el marc del 8M.

 

 

 

Som Marimachos: Esport Sense Prejudicis

Barris, Feminismes, Joves

L’àmbit esportiu no escapa als estereotips i prejudicis masclistes. Les esportistes pateixen un sens fi de desigualtats de gènere que produeixen efectes i conseqüències notòries i perjudicials per al col·lectiu.

El passat 25 de març, La Veïnal va transmetre en directe el documental Som Marimachos. L’audiovisual va ser realitzat per un grup de noies joves de El Raval a través d’un procés participatiu i amb perspectiva de gènere dins el marc del projecte Media Sport Jove, una iniciativa de l’Associació Esportiva Ciutat Vella. L’emissió del documental va començar amb un col·loqui amb la realitzadora Irene Olmos i tres participants del documental.

Els altres 8M

Feminismes, Joves

Com es viu on viviu vosaltres? Amb aquest interrogant el Centre Cívic Torre la Llobeta va impulsar un vídeo per tal de connectar les mobilitzacions i les lluites del 8M de diferents països com Xile, Argentina, Portugal, Nicaragua, Colòmbia…

 

Raval i feminisme

BarrisEspai migrantFeminismes

Un grup de dones diverses del Raval diuen la seva per tal d’esmicolar temes com l’accés a l’habitatge, el fet migratori, el dret a triar ser o no ser mares, la cooperació i solidaritat… tot des d’un enfocament feminista. La càpsula audiovisual que conté totes aquestes veus és responsabilitat de Càmeres i Acció i el Casal de Barri del Raval amb la finalitat de visibilitzar la Força de les dones del Raval.