01 abr. 2021

Els destacats de la 2a quinzena de març

Durant aquesta quinzena La Veïnal ha realitzat dos streaming per tal de continuar consolidant una de les seves tasques fonamentals: la facilitació del dret a la informació i la producció de continguts des de i per a les veïnes de la ciutat. També compartim un homenatge a les lluitadores del 36.

Més enllà del binomi marxisme-anarquisme

Activismes, Altaveu, Comunitats, Editorial, femlaveinaldesdecasa

El passat 24 de març, Virus editorial va presentar el llibre “El socialismo salvaje” a través d’un streaming facilitat per La Veïnal, on van participar l’autor Charles Reeve (Jorge Valadas) i altres intel·lectuals.

“El llibre porta el debat de l’esquerra més enllà de la disjuntiva clàssica de marxisme-anarquisme i estableix una panoràmica dels moviments on tant la democràcia directa com la constitució de diverses formes d’autonomia són característiques comunes dins els processos històrics” expliquen els editors.

Turquia i els drets humans

Activismes, Altaveu, Comunitats, Espai migrant

Sota el títol “Turquia: Crisi de Drets Humans?”, es va celebrar  la segona edició del cicle de debats Defensores dels Drets Humans, organitzat per FundiPau (Fundació per la Pau), per tal de  donar veu a activistes que denuncien les vulneracions de drets humans que pateixen als seus països i que, amb la seva tasca, defensen drets i llibertats fonamentals.

A través d’un streaming també realitzat per La Veïnal, l’acte va comptar amb la participació de Zelal Pelin Do?an, activista i advocada en defensa dels Drets Humans, qui va conversar amb el periodista establert a Istanbul Andrés Mourenza.

La Conxa, una dona del 36

Art i cultura, Esdeveniments, Feminismes

Veïna del barri de Les Corts, la Conxa Pérez va ser una lluitadora antifeixista, sindicalista i anarquista, durant l’etapa de la Guerra Civil i el franquisme. A través de l’exposició “La Conxa”, ILium collective va retre homenatge a aquesta activista que “va lluitar tota una vida a favor de la justícia social i pels drets i llibertats de les persones”.

La mostra forma part d’En Medio, un projecte del referit col·lectiu que té com a eix principal donar visibilitat i divulgar les memòries de les lluitadores antifeixistes anomenades ‘Les Dones del 36’