04 febr. 2021

Els destacats de la 2a quinzena de gener

A l’hivern, l’orgull marimacho segueix despuntant a les pistes de futbol. Debat per un pacte que vol desmantellar el sistema públic i solidari de pensions. Un terratrèmol de protestes esquerda el terra capitalista i alhora les residents equatorianes es mobilitzen i esperancen davant la crida electoral. I per apaivagar les feres, acabem amb un poema simfònic per a les amants de la lluna.

Segueix l’orgull Marimacho

Art i cultura, Barris, Curtmetratge Social, Documental, Espai migrant, Feminismes

A aquesta càpsula, les reporteres del projecte MediasportJove del Raval, la Tasnim i la Gemma, van aterrar a la Pista Poliesportiva Drassanes per presentar un reportatge sobre l’equip de futbol sala de l’APC Raval.

No al pacte de Toledo

Activismes, Altaveu, Comunitats, Debat confinat, femlaveinaldesdecasa, Gent gran

Amb els Plans Privats de Pensions d’empresa, el Pacte de Toledo pretén privatitzar gran part del sistema de pensions públic i solidari existent. El passat dilluns 25 de gener, l’entitat de Poble Sec, El Garrofer, va organitzar una taula rodona per debatre “l’impacte negatiu que tindria una reforma que es fa d’esquena als moviments de pensionistes i que provocaria una dràstica reducció de la Pensió pública. A la trobada virtual van participar representants del sector com són Ramon Franquesa, Núria Pumar i Luisa Oñate.

Artilleria de protestes

Activismes, Altaveu, Barris, Comunitats

Aquest cop l’informatiu dels moviments socials, MAREA TV, trec la munició gruixuda i dispara amb diverses protestes: contra els talls i pujades de la llum; a favor de la municipalització de S.A.D.; mobilitzacions en contra del Pacte de Toledo, a més de protestes a Marsella contra les mesures de l’FMI i la Comissió Europea.

Esperança equatoriana

Barris, Comunitats, Espai migrant /

Aquest diumenge 7 de febrer són les eleccions generals a l’Equador i les activistes van celebrar actes a diferents indrets de Catalunya i d’Espanya. El passat dissabte 23 de gener, l’equip d’A45TV va realitzar un reportatge sobre l’inici de “Campanya per l’Esperança” de l’organització política Somos Revolució Ciutadana de Catalunya.

El costat clar de la lluna

Art i cultura, Música /

Les amants de la lluna estan d’enhorabones. Us presentem un poema audiovisual per descobrir els costats més amorosos del satèl·lit. Es tracta de la peça orquestral electrònica “Secret of Plants” composta per Lobo Loco.