
Els destacats de la 2a quinzena de febrer
La resistència dels pobles d’arreu del món contra la vulneració dels drets humans treuen el nas pel calidoscopi de La Veïnal i ens ensenyen una realitat a vegades molt aliena a l’Europa Fortalesa. Els holons de la xarxa de la televisió comunitària s’entusiasmen i s’organitzen per tal de dir la seva.
Les persones refugiades també existeixen
The we exist tour project és un documental musical que combina imatges sobre la tragèdia que viuen les persones refugiades, per tal descapar de la guerra i la fam, amb la música de solistes i grups de lOrient Mitjà i Àfrica. Des dun vessant poètic, la pel·lícula dona testimoni de la cruesa dels camps de refugiats amb una honestedat a vegades devastadora. La Veïnal va organitzar un streaming per parlar dels orígens, les causes i les implicacions de les migracions de refugiats amb la participación del director del vídeo, Lucian Segura, joves del projecte Prollema i el president del Sindicat popular venedors ambulants de Barcelona, Daouda Dieye.
La salut dels Drets Humans a Mèxic
Art i cultura, Drets humans, Espai migrant
Cada cop més som testimonis de la violació flagrant dels drets humans arreu del món. A Europa les vulneracions es manifesten, sobretot, a través de retallades en drets i llibertats i racisme, mentre que gran part de la resta del planeta a més daixò pateix conflictes enquistats, dictadures i repressió. Des del cicle de debats Defensores dels Drets Humans, FundiPau (Fundació per la Pau) vol donar veu a activistes que denuncien les vulneracions de drets humans que pateixen als seus països i que, amb la seva tasca, defensen drets i llibertats fonamentals.
El 25 de febrer aquesta fundació va organitzar una sessió dedicada a Mèxic, on van entrevistar Janahuy Paredes, membre del Comité de Familiares de Personas Detenidas Desaparecidas en México COFFADEM Alzando Voces.
Lholó Sant Andreu engega motors
Com generar continguts dinterés des de i per a les veïnes, quines serien les temàtiques i els tallers per desenvolupar, són algunes de les premisses que es van treballar durant la segona trobada de lholó Sant Andreu, celebrada el passat 23 de febrer a la Nau Bostik.
La resistència del poble palestí
El poble palestí no es resigna a l’ocupació militar del seu territori per part d’Israel i segueix lluitant perquè es faci valer el dret reconegut per lONU a constituir un estat viable.
El passat dilluns 22 de febrer, l’entitat del Guinardó, El Garrofer, va organitzar una taula rodona per tractar aquestes qüestions i aprofundir sobre la política colonial d’Israel, recolzada per la Unió Europea i especialment pels Estats Units. En la xerrada van participar Ibrahim Beisani, de Comunitat Palestina de Catalunya, i Laia Haurie, de BDS Catalunya.