
Cultura?, masclisme, memòria, Nadal i putes. Destakats de desembre
La cultura sota la lupa de Sant Andreu. Fem salsa el masclisme i reivindiquem cantates populars. El Nadal reinterpretat. A més de putes, combatives.
Us desitgem un nou any reivindicatiu, col·laboratiu i comunitari!!!
Quin tipus de cultura volem a Sant Andreu?
Art i cultura, Barris, Sant Andreu
Joves migrants del Centre Bassam i el projecte Prollema de Sant Andreu van fer un recorregut per diferents espais culturals del barri brandant una pregunta tan amplia com polisémica: Què és cultura? El resultat va ser un reportatge que inclou les mirades culturals dels responsables de la Nau Bostik, Ateneu L’Harmonia, La Cinètika i Espai Jove Garcilaso, sota l’acompanyament l’Escoleta de Cinema de Teleduca. Educacio i Comunicacio SCP, amb el suport de Basket Beat.
Atrapant masclismes
Per acomiadar lany, lalumnat de 2n dESO de linstitut Escola La Mina va llançar el videoclip Esta es mi salsa. A ritme de Trap, el tema va sorgir després dun procés reflexiu i creatiu on es va analitzar amb perspectiva de gènere la música urbana consumida principalment per la gent adolescent.
Mai més
Art i cultura, Esdeveniments, Espai migrant
La Cantata Popular Santa Maria de Iquique va arribar a Barcelona de la mà col·lectiu coral Jardins Humans per fer memòria de la massacre patida per un grup de miners a Xile l’any 1907. El concert es va dur a terme al Centre Cívic Fort Pienc i va formar part dels homenatges per commemorar el 50è aniversari de l’estrena de la peça de l’agrupació Quilapayún a la Sala de la Reforma de Santiago de Xile.
Les mil cares del Nadal
Veïns i veïnes de l’holó de Sant Andreu han posat potes enlaire el Nadal amb la realització d’un original vídeo que sendinsa en les vivències i la diversitat de punts de vista sobre aquesta tradicional celebració occidental. Laudiovisual es va estrenar el passat 22 de desembre i inclou un divertit tick tock.
Putes i revolucionaries
Durant la II República i fins la fi de la Guerra Civil, moltes treballadores sexuals es van enrolar com a milicianes, van promoure la col·lectivització de les cases de treball i van crear el “sindicat de l’amor”. El llibre Putes, República i revolució fa visible la història amagada de les treballadores sexuals durant el referit període i aprofundeix els debats entorn del treball sexual i el seu encaix en els conflictes socials, de classe, de gènere i polítics. L’obra editada per Virus Editorial es pot descarregar en pdf des del següent enllaç: https://www.todostuslibros.com/libros/putas,-republica-y-revolucion_9788417870119