13 des. 2021

Presentació de “Putas, república y revolución”. La memòria històrica de les treballadores sexuals

Dimarts 14 de desembre a les 19h, a l’Ateneu del Raval, en una setmana d’activitats contra la violència vers les treballadores sexuals, tindrà lloc la presentació del llibre ‘Putas, república y revolución’ amb les seves autores, Marta Venceslao i Mar Trallero, i integrants de l’associació Genera i Putes Llibertàries del Raval.

Putas, república y revolución posa el focus en la història amagada de les treballadores sexuals en un període tan convuls com el que va de la II República fins la fi de la Guerra Civil, passant per la Revolució Social. S’hi analitzen exhaustivament les diferents propostes polítiques amb què es va afrontar la prostitució, des del govern i des de les organitzacions obreres, així com les dissidències, ben sovint ignorades, de les prostitutes.

Així, a més de fer una aportació històrica interessant i enriquidora, aquesta obra amplia un debat encara present al si del feminisme. Putas, república y revolución mostra una varietat d’aproximacions al treball sexual des de posicions revolucionàries que, amb major o menor càrrega moral, van perseguir l’emancipació de les dones, però van fallar en escoltar les seves veus.

«Frente al hábito histórico e historiográfico que las presenta como agentes sociales de contagio no ya sanitario, sino moral, aquí se da noticia de trabajadoras sexuales enroladas como milicianas, de casas de trabajo colectivizadas o de la creación oficial de un «sindicato del amor». Momentos en los que ellas aparecen como sujetos que toman posiciones en un contexto de lucha por la emancipación. […] Putas, República y revolución ofrece una perspectiva histórica que permite afrontar con mayor profundidad de campo los debates en torno al trabajo sexual y a su encaje en los conflictos sociales, de clase, de género y políticos, a los que nunca ha sido ajeno.»

Podeu ampliar la informació sobre el llibre en aquest enllaç https://www.viruseditorial.net/ca/libreria/libros/593/putas-republica-y-revolucion (es troba disponible el pdf en lliure descàrrega).

Virus és un col·lectiu d’edició i distribució nascut el 1991. Cooperativa per la transformació social mitjançant la generació i difusió del pensament crític.