15 juny 2021

Altres escenes, mirades, envelliment actiu, enderrocs, armaris i bombolles trencades– Destakats de la 1a de Juny

Un festival que promou la diversitat escènica i inclusiva. Històries de vida quotidiana i de la gran pantalla. Referèndum per enderrocar un pla que dona l’esquena al veïnat. Rebentant armaris i bombolles.

La salut mental a escena

Art i cultura, Esdeveniments / Per laveinal

Amb més de 120 altres propostes rebudes d’arreu del món, del 25 al 27 de juny se celebrarà  l’Altre Festival 2021, un esdeveniment cultural internacional que promou la col·laboració entre dos sectors: les arts escèniques i la salut mental.

La setena edició d’aquesta trobada artística tindrà lloc al recinte de la Fabra i Coats i comptarà amb la participació de més de 30 companyies de arts escèniques i amb la col·laboració de diverses organitzacions, com el Festival UnLimited (UK), Festival Grec de Barcelona i el Teatre Nacional de Catalunya.

Històries en primera persona

Comunitats, Joves

Diferents mirades amb relació a com vivim el passat, el present i el futur són el tema principal del reportatge Històries de Vida, colofó del projecte d’orientació i acompanyament  a l’alumnat PFI, de Molins de Rei facilitat per Càmeresiacció, enitat membre de La Veïnal.

L’art de l’envelliment actiu

Art i cultura, Esdeveniments, Gent gran

Al juliol, hi haurà vida audiovisual més enllà del cinema a la fresca. Així el certifica la tercera edició d’El Festival Internacional de Cinema de les Persones Grans de Barcelona que ofereix noves mirades sobre el fet de ser gran. Enguany, l’esdeveniment cinematogràfic segueix apostant per un format híbrid i celebrarà la seva programació simultàniament als Cinemes Girona, de l’1 al 4 de juliol, i a la plataforma de cinema en línia Filmin de l’1 al 10 de juliol.

22@ enderrocs

Barris, Comunitats

Els propers 19 i 20 de juny el veïnat de Poblenou està cridat a votar en el referèndum sobre el 22@ per tal d’expressar el seu suport o rebuig a aquest Pla urbanístic i a la seva imminent modificació. El col·lectiu organitzador de la consulta, Nus, sindicat de barri del Poblenou, denuncia que l’Ajuntament de Barcelona “ha desatès bona part de les crítiques, reivindicacions i anhels expressats per les veïnes i veïns” durant el procés participatiu del Repensem 22@, celebrat el 2017. “El 22@ segueix enderrocant bona part del teixit industrial i algunes cases i passatges per construir-hi oficines i hotels” argumenta l’entitat.

Més enllà de les bombolles

RealitatsCovid19

Bombolles és el primer dels tres capítols d’una sèrie inspirada en les emocions viscudes per nens i nenes de centres educatius de Montcada i Reixac durant la pandèmia. Aquesta producció audiovisual sorgeix del treball dut a terme dins el projecte de teatre interescolar Més enllà dels murs. Així, l’alumnat de sisè de l’Escola Reixac i de l’Institut Escola El Viver de la referida localitat reflexiona sobre la por, l’avorriment, la convivència i treball en equip.

LGTBIfòbia trencada

Activismes, Comunitats

“Rebentem tots els armaris” és una de les conclusions que va sorgir de l’alumnat de 6è fins a 3r d’ESO de l’Institut Escola Trinitat Nova (IETN) després de celebrar una jornada contra la LGTBIfòbia, el maig passat.

Transsexual, transgènere, travesti, asexual… són conceptes que es van esmicolar amb la precisió d’un taxidermista per tal de conèixer més de prop la realitat de les persones LGTBI i pensar en la necessitat de construir espais lliures de LGTBIfòbia.