Patrimoniació Sonora: Com estudiem amb la ciutadania els sons característics dels barris?

26 des. 2022

Mapa Sonor

En la sessió inicial d’Atles Sonor, l’experta en sociologia del so i etnomusicologia Ilaria Sartori ens endinsarà en el món de la patrimoniació sonora. A partir de les tècniques d’anàlisi dels entorns sonors (soundscapes) i la ciència ciutadana sonora, rebrem les claus interpretatives i metodològiques per explorar el territori que ens envolta a través del so.

 

Potencialitats de la Cultura Digital Oberta

“La cultura digital oberta ens permet accedir als coneixement i materials que necessitem per aprendre, desaprendre, crear, transmetre; ens ajuda a representar-nos i construir comunitats; ens permet escoltar, ser escoltats, descobrir i explorar punts de vista i d’escolta inesperats. ”

-Ilaria Sartori


Ilaria Sartori és docent, divulgadora, investigadora, creadora i activista cultural especialment interessada pels enfocaments transdisciplinaris envers el paisatge sonor, la música, el silenci i l’escolta. Doctora en etnomusicologia i professora a l’ESMUC, treballa en el marc d’una varietat d’activitats acadèmiques, artístiques, científiques i pedagògiques. Es dedica en particular als estudis sonors i sensorials, a les cartografies sonores i a la promoció de l’educació a l’escolta a través de projectes participatius, com ara Barceloneta Sonora, que dirigeix des d’una dècada. En aquesta formació, ens endinsarà en el món de la patrimoniació sonora. A partir de les tècniques d’anàlisi dels entorns sonors (soundscapes) i la ciència ciutadana sonora, rebrem les claus interpretatives i metodològiques per explorar el territori que ens envolta a través del so.