Com plantegem un projecte de finançament col·lectiu?

28 des. 2022

Goteo: finançament col.lectiu per a projectes culturals

Goteo és una plataforma de crowdfunding o finançament col·lectiu (aportacions monetàries) i col·laboració distribuïda (serveis, infraestructures, microtasques…) per a projectes que generen retorns col·lectius. És a dir, que fomentin la utilitat pública, el codi obert i/o el coneixement lliure. Com a membre d’aquesta xarxa, pots complir un o diversos rols: impulsant un projecte, cofinançant-lo o col·laborant en la seva consecució.

En aquesta formació online, la Eva Esteban de Goteo.org ens farà una introducció a com crear el nostre projecte a la plataforma de crowdfunding cultural més potent de l’estat, i ens explicarà tots els trucs per a maximitzar l’èxit.

Potencialitats de la Cultura Digital Oberta

“La seva feina com a comunicadora parteix de la premissa que la comunicació és l’eix articulador de molts processos socials i que els seus abastos van més enllà del que la majoria pot percebre. Com a comunicadora, i partint d’aquesta premissa, s’ha implicat en gairebé en totes les àrees d’aquest camp disciplinar: periodisme, producció de mitjans audiovisuals, comunicació organitzacional, investigació acadèmica i comunicació per a l’enfortiment social.”

-Eva Esteban


Eva Esteban és graduada en disseny i amb un postgrau en gestió de projectes creatius, des del 2018 és membre de l’equip de formació i assessorament de Goteo. La seva funció principal és la de coordinar i gestionar les convocatòries de Matchfunding, a banda de dur a terme la facilitació de formacions tècniques en crowdfunding. Compta amb una llarga experiència en l’assessorament i acompanyament dels projectes en les diferents fases de la campanya, així com en la cura i atenció a les comunitats que els envolten.