07 febr. 2020

Segona jornada de debat obert de La Veïnal:

Propostes tecnològiques per una xarxa de televisió comunitària de Barcelona

 

 

El proper dimecres 12 de febrer organitzem la segona jornada de debat obert de La Veïnal per tal de decidir entre totes i tots cóm volem que sigui la televisió comunitària i participativa de Barcelona.

En aquesta jornada, a través de dinàmiques de grup, debatrem cóm ens imaginem la tecnologia d’aquesta televisió. Farem un recull d’exemples de plataformes i de servidors i posarem en comú cóm visualitzem la posada en marxa de La Veïnal. Smarth tv versus televisió convencional? És el programari lliure un requisit indispensable en un tipus de televisió de lògica comunitària i crítica? Aquestes i altres preguntes tractaran de trobar una resposta a través de la participació de les entitats, col·lectius i persones assistents.

Diferents col·lectius audiovisuals ens hem organitzat sota el nom de “La Veïnal” per a començar a donar forma un projecte de televisió comunitària i participativa per la ciutat de Barcelona. Proposem crear un canal de televisió que sigui una eina de comunicació de base, transversal i de lògica comunitària i alhora sigui un nou model televisiu que garanteixi la llibertat d’expressió i el dret a la informació de totes les veïnes de Barcelona.

La Veïnal” no és un projecte tancat i definit, ben al contrari és un pilot obert a experiències i suggeriments que l’enriqueixin i ens agradaria eixamplar aquesta xarxa d’entitats, col·lectius i qualsevol persona interessada en sumar-s’hi a la seva ideació. Per aquest motiu hem organitzat unes jornades obertes durant el mes de febrer, que sota el títol ”Entre totes fem televisió, entre totes fem La Veïnal”, volem debatre col·lectivament sobre: Quina programació hauria de tenir aquesta televisió? Sota quines plataformes tecnològiques volem difondre els continguts? Quin model de governança ha de tenir aquest projecte? Quins models de finançament poden donar viabilitat a la televisió?

Us animem doncs a participar en la segona jornada, que tindrà lloc el dimecres 12 de febrer de 18 a 20:30h a l’Antiga Escola Massana de Barcelona, i a treballar col·lectivament per a definir aquest projecte per a la ciutat de Barcelona.

#FemTelevisió #LaVeïnalTV