28 gen. 2020

Primera jornada de debat obert de La Veïnal

Programació: Què posem a la graella per no donar la brasa?

Aquest 2020 hem d’engegar La Veïnal entre tots els col·lectius i les entitats que venim impulsant i/o contribuint al desenvolupament d’aquesta proposta de televisió comunitària i participativa. L’any passat a la Jornada de presentació de La Veïnal als col·lectius audiovisuals, ja van sorgir força idees en referència a com ens imaginem La Veïnal, el què podem aportar des dels nostres àmbits d’acció, però també van sortir els dubtes que ens presenta un projecte d’aquesta complexitat.

Quant a una primera aproximació a la definició de La Veïnal, totes vam coincidir en el fet que aquest canal ha de servir com a una eina de comunicació pròpia dels barris per donar veu a les veïnes i als moviments socials. Així, i segons les conclusions, La Veïnal ha de ser un paradigma de comunicació rupturista en relació amb el model hegemònic i s’ha de construir a partir de la diversitat de continguts i mirades (intergeneracional, intercultural, diversitat de gènere, diversitat funcional…); però també La Veïnal ha de ser un espai d’acompanyament, intercanvi d’experiències i aprenentatge, on la prioritat sigui donar visibilitat a les peces audiovisuals realitzades pels barris.

La majoria dels col·lectius s’han ofert a col·laborar amb continguts ja produïts i/o en la realització de nous productes partint des de diferents perspectives i metodologies: feminisme, treball comunitari, interculturalitat, recursos pràctics davant dels desnonaments, cures…

Com tot procés de construcció col·lectiva, La Veïnal ha generat més dubtes que certeses. Com es treballarà la Governança? Com es regularan els continguts? Com es garanteix l’autonomia econòmica i política? Com es garanteix que totes les veus de la ciutat (persones/diversitat) estiguin representades? Aquestes han estat alguns dels dubtes que ens han fet créixer i que, en comptes de paralitzar-nos, ens han impulsat fins a aquesta tercera fase de mobilització i demanda ciutadana, però també de definició i disseny del funcionament de La Veïnal.

Per això, hem de participar en aquesta Jornada de PROGRAMACIÓ per intercanviar propostes i totes plegades definir quins seran els continguts, amb quins formats els durem a terme i, en definitiva, imaginar i consensuar què posarem a la graella per no donar la brasa.

Dimecres 5 de febrer, 18:00 hores

Antiga Escola Massana (C/Hospital 56, primera planta)