20 gen. 2020

Jornades de debat obertes de La Veïnal

ENTRE TOTES FEM TELEVISIÓ,  ENTRE TOTES FEM LA VEÏNAL

Diferents col·lectius audiovisuals ens hem organitzat sota el nom de “La Veïnal” per a començar a donar forma un projecte de televisió comunitària i participativa per la ciutat de Barcelona.

Proposem crear un canal de televisió que sigui una eina de comunicació de base, transversal i de lògica comunitària i alhora sigui un nou model televisiu que garanteixi la llibertat d’expressió i el dret a la informació de totes les veïnes de Barcelona.

“La Veïnal” no és un projecte tancat i definit, La Veïnal és com una prova pilot permeable a experiències, canvis, aportacions i suggeriments que l’enriqueixin. Per aquest motiu hem organitzat unes jornades obertes durant el mes de febrer, que sota el títol d'”Entre totes fem televisió, entre totes fem La Veïnal”, volem debatre col·lectivament sobre quina programació hauria de tenir aquesta televisió, sota quines plataformes tecnològiques volem difondre els continguts, quin model de governança ha de tenir aquest projecte i quins models de finançament poden donar viabilitat a la televisió.

Volem que les veïnes, entitats, col·lectius socials i centres educatius dels diferents territoris siguin els veritables protagonistes del nou mitjà, volem conèixer les necessitats, els dubtes, les esperances de la gent organitzada de la ciutat. Per construir aquest projecte us necessitem.

Per això us animem a participar en les jornades, que tindran lloc cada dimecres del mes de febrer a l’Antiga Escola Massana de Barcelona, i a treballar col·lectivament per a definir aquest projecte per a la ciutat de Barcelona. Us hi esperem!

#FemTelevisió #LaVeïnalTV

PROGRAMACIÓ

 • Dimecres 5 de febrer, 18:00 hores
  Antiga Escola Massana (C/Hospital 56, primera planta)

Què posem a la graella per no donar la brasa?

Volem que La Veïnal doni veu als veïns i veïnes de Barcelona, amb diversitat de continguts i mirades, que faci d’altaveu dels moviments socials, que sigui una eina d’aprenentatge i empoderament. Definir com serà la programació de la televisió, com es construeix la graella, serà clau per donar resposta a tots aquests reptes.

 • Dimecres 12 de febrer, 18:00 hores
  Antiga Escola Massana (C/Hospital 56, primera planta)

Propostes tecnològiques per una xarxa de televisions comunitàries de Barcelona?

Una plataforma de vídeos, streaming per Internet, un canal de TDT, …? Posem a debat quina ha de ser l’eina tecnològica que utilitzem per a difondre els continguts que produeixi La Veïnal.

 • Dimecres 19 de febrer, 18:00 hores
  Antiga Escola Massana (C/Hospital 56, primera planta)

Com organitzarem la governança de La Veïnal?

Com s’autotutela la comunitat que creem al voltat de La Veïnal? Com es garanteix que totes les veus de la ciutat estiguin representades? Quin model organitzatiu tindrem? Parlarem sobre quines alternatives tenim a l’assemblea. Posarem a debat models d’organització interna alternatius: Sociocràcia, Holocràcia, Verticalitat, Democràcia profunda. Coneixerem referents d’altres projectes de televisions i debatrem sobre quin model ens imaginem per a la Veïnal.

 • Dimecres 26 de febrer, 18:00 hores
  Antiga Escola Massana (C/Hospital 56, primera planta)

Com finançar una televisió comunitària i participativa?

I tot això qui ho paga? Té viabilitat el projecte? Com es garanteix la independència econòmica? Parlarem sobre models de gestió de recursos. Estudiarem altres experiències de TV’s de diferents territoris. Debatrem sobre autonomia i independència periodística i de continguts vs model de finançament.