03 jul. 2021

Rumba, estiu de pel·lícula, veus aixecades i viatges– Destakats de la 2a de Juny

Una rumba antiespeculativa. El cinema com a alternativa per refredar els infants aquest estiu. Veus que visibilitzen els barris i veus que s’aixequen contra la violència de gènere. Històries arrelades a la migració

La rumba té poder

Comunitats, Habitatge

A ritme de rumba i relluint la diversitat que existeix a tot arreu, el Sindicat de Poble de Vilamajor va realitzar un videoclip estimulant i original per reclamar el dret a l’habitatge per sobre de l’especulació.

Una pel·lícula per ficar-se

Espai infantil

A més del mar o la piscina, aquest juliol els infants de 8 a 13 anys tenen l’opció d’endinsar-se en el refrescant i creatiu  món del cinema. Amb la col·laboració de l’Ateneu L’Harmonia de Sant Andreu, l’Escoleta de Cinema organitza el “Casalet audiovisual d’estiu” per tal que els infants experimentin totes les fases de creació d’una peça audiovisual de cinema: guió, producció, assajos, filmació…

Un Holó on fire

Barris, Sant Andreu

Holó Sant Andreu està on fire i es segueix consolidant com a grup motor de La Veïnal al barri. Aquesta última quinzena va realitzar el segon Videomatón per imaginar totes plegades com seria la televisió comunitària a Sant Andreu i, a més, va celebrar la sisena trobada per continuar definint les produccions audiovisuals que nodriran aquest mitjà.

En totes dues activitats van participar veïnes i veïns, el Centre Civic i Espai de Gent Gran Baró de Viver, l’Ateneu L’Harmonia, l’Escoleta de cinema, el Casal de Barri Can Portabella i el Projecte Escola Nova.

SEGON VIDEOMATON HOLÓ SANT ANDREU LA VEÏNAL

Inquietes i amb la veu aixecada

Comunitats, Feminismes

Un al·legat contra la violència de gènere, el qüestionament dels rols a la llar i la crítica de continguts masclistes d’algunes cançons són alguns dels temes tractats per Inquietes, segon fanzine audiovisual realitzat per joves de l’Escola ACIDH i de l’Escola Sant Josep Carmelites Missioneres de Gràcia. El projecte va estar coordinat pels col·lectius Càmeres i Acció i Ilium Collective.

Un viatge carnal

Comunitats, Espai migrant, Formació, Joves

El fet de migrar comporta experiències múltiples i diferents i alhora un fet comú: el d’abandonar el lloc on hom està arrelat per viatjar a un altre lloc i provar d’arrelar-se de nou allà. El passat 17 de juny es va presentar el llibre Històries d’un viatge que reflecteix aquest relat polifònic i descentrat de persones que han viscut en pròpia carn un procés migratori. Memòria Viva és la responsable de la publicació amb la col·laboració de l’Escola Diputació i amb la participació de persones que han vingut a viure a Barcelona i altres que han marxat de la ciutat per anar a viure a un altre lloc.