
La primera edició del FAACCC ha sigut tot un èxit!
Barcelona 21 de maig de 2021. La primera edició del Festival FAACCC ha sigut, tot i dificil situació en que va nèixer, tot un èxit! 5 dies amb més de 40 activitats (ponències, espectacles, pel·lícules, tallers ) a la Fabra i Coats de Barcelona a les que han vingut prop 1.000 persones, entre elles professionals del sector, estudiants, veïnes i famílies.
En clau professional destaca una assemblea oberta de les Arts Comunitàries i la presentació per part del projecte MESOC (centrat en l’avaluació de l’impacte social de la cultura i liderat perl Programa de Gestió Cultural de la UB) amb més de 100 professionals del sector.
Pel que fa a aquelles activitats destinades al barri i a la trobada entre joves, adults, infants I veïnes, ha destacat la passejada creativa anomenada “Cartografies del Contrast”, l'”Espigolada Urbana” (amb la que es van recollir més de 132 kg de menjar que anava a ser tirat i amb el que es va cuinar el dinar d’un dels dies del festival) i els tallers a la Plaça Can Fabra de Gamelan (instrument balinès que es toca de forma col·lectiva) o Percussió Corporal amb els músics Santi Serratosa i Natxo Tarrés.
La Jornada d’Acció i Pensament: Reptes de les Arts Comunitàries va comptar amb la participació de l’escriptora i ballarina Cristina Morales per confrontar-nos amb nosaltres mateixes: “no hay acto más fascista que querer crear una comunidad”. La jornada va acabar amb la realització d’un fanzín col·lectiu amb l’acompanyament del pedagog Allan Owens i les conclusions d’Hugo Cruz (Encontro MEXE, Universidade do Porto) i Eugene van Erven (International Community Arts Festival, Utrech-University).
El festival tancava amb les idees de l’antipedagog – antiescola Pedro García Olivo que complementava els dos espectacles teatrals liderats per professores i per últim va tenir lloc la mostra de diferents curtmetratges on persones del barri (gent gran, joves migrants i joves d’institut) ens explicaven què és la cultura per elles.
Des de La Veïnal, vam participar també en la realització d’un videomaton, dinamitzat per Fora de Quadre, amb la participació del Club Social Endavant, d’Arep, on les veïnes i veïns que s’apropaven opinaven sobre la creació d’una televisió comunitària a Sant Andreu.