20 febr. 2021

Els destacats de la 1a quinzena de febrer

Des de La Veïnal, expressem el nostre més enèrgic repudi a l’empresonament de Pablo Hasél i ens sumem a les manifestacions de suport al cantant. Celebrem carnestoltes traslladant petits i grans a diferents contexts històrics virtuals. Seguim desplegant el vídeo participatiu als barris de la ciutat. Un text d’Ignasi Iglésias fet curtmetratge comunitari i el suport mutu com a fortalesa col·lectiva.

Celebrem carnestoltes a altres dimensions!

Barris, Comunitats, Poble Sec

Per un dia el centre cívic El Sortidor de Poble Sec es va convertir en un plató de cinema per celebrar carnestoltes. Davant un chroma, veïnes i veïns de totes les edats van disfressar-se i ballar per gaudir d’aquesta festa popular amb l’acompanyament audiovisual de La Veïnal.

#LlibertatPabloHasél. No callarem!

Altaveu, Video

A La Veïnal defensem la llibertat d’expressió com a un dret inalienable i fonamental de qualsevol societat que es presumeixi de democràtica. Per això, repudiem l’empresonament de Pablo Hasél, condemnat per expressar les seves idees a través de la música. El passat dimarts 16 de febrer, La Veïnal va cobrir la manifestació massiva a la plaça de Lesseps per donar suport a l’artista i rebutjar la referida resolució judicial. També volem compartir una entrevista, mantinguda el 2018, on el músic ja parlava de la seva possible entrada a presó.

Altaveu

Reivindicació del benestar de les persones grans

Acció de barris, Barris

La Veïnal segueix desplegant el vídeo participatiu a tot arreu de la ciutat. Aquest cop, va acompanyar i va donar suport audiovisual l’Associació de veïns i veïnes del barri del Bon Pastor per a la realització d’un reportatge que reivindica una millora en la gestió de la Residència de Gent Gran del seu barri. El taller es va desenvolupar arran de la nostra col·laboració amb la Federació de Veïns i Veïnes de Barcelona (FAVB).

El suport mutu es contagia

El Carmel

Les relacions socials i el suport mutu són els motors fonamentals per tal de superar de forma col·lectiva les adversitats provocades per la crisi de la covid-19. Així ho expressen les veïnes i veïns i entitats a través d’aquesta càpsula audiovisual, fruit del procés comunitari i formatiu #comunicantcarmel?, que va comptar amb l’acompanyament de Càmeres i Acció i el Pla de Desenvolupament Comunitari Carmel Amunt.

Cendres d’amor veïnal

Curtmetratge Social, femlaveinaldesdecasa, Video, Videocreació

Qui diu que només els professionals del cinema poden fer pel·lícules? Un grup persones amateurs que participen en el projecte comunitari “Can Portabella en acció” del barri de Sant Andreu van realitzar aquest curtmetratge, basat en un text del dramaturg i poeta andreuenc Ignasi Iglésias (1871-1928). Les veïnes i veïns es van encarregar de tot el procés de creació audiovisual, des del guió, vestuari i rodatge fins a l’edició i post-producció. El resultat està a la teva vista.