30 maig 2023

Presentació SOM EL QUE FEM: “Vidas Cruzadas” al Poble-sec

El dijous 18 de maig, l’Escoleta de Cinema, conjuntament amb La Veïnal TV, va presentar quatre peces audiovisuals fetes per veïns i joves del barri de Poble-sec.

D’una banda, l’Escoleta de Cinema de Teleduca. Educacio i Comunicacio SCP va presentar tres vídeos que formen una trilogia anomenada ‘Som el que fem’. En ells, joves de Maristes Anna Ravell han desplegat una recerca a peu de carrer i un procés creatiu al voltant de la sostenibilitat al barri. Han intercalat ficció i entrevistes per reflectir problemàtiques com el malbaratament d’aliments, l’explotació en la producció de roba, i com es llença la brutícia al barri. La recerca va portar-los a fer entrevistes de les alternatives que hi ha a Poble-sec, com ara Trocasec Mercats d’Intercanvi, Les Espigoladores o Cuidem Montjuïc.

D’altra banda, també es va projectar un commovedor curt dinamitzat per Teleduca. Educacio i Comunicacio SCP en el marc de La Veïnal TV, en el qual usuaris del Centre de Dia de Poble-sec relaten les seves vivències i exposen la realitat que massa sovint els toca viure.

Es va produir un diàleg intergeneracional molt bonic i es va copsar com en les dues produccions (trilogia i curt) hi havia molts temes en comú. Va ser tan potent que el barri vol tornar a projectar les quatre peces durant a la Festa Major de Poble-sec al juliol. Per tant, teniu una altra oportunitat per veure-les en persona.

Moltes gràcies al Centre Cívic El Sortidor i al Pla Comunitari Poblesec per al col·laboració en tot el procés.