09 juny 2023

La Veïnal a la trobada del projecte MILES a Barcelona

La setmana del 6 al 13 de febrer es van dur a terme un seguit de trobades en el marc de dos projectes de partenariat estratègic del programa europeu Erasmus+, en els quals participa Teleduca. Educació i Comunicació SCP, membre de La Veïnal.

Es va tractar dels projectes MILES (Media and Information Literacy. Evaluation and Strategies for Community Media Training) i InMedia (Inclusion and participatory audiovisual).

La Veïnal va participar a una trobada de MILES, explicant com treballem per defensar el dret a la informació des de una perspectiva comunitària i participativa, fent servir la creació audiovisual.

El projecte MILES està coordinat per COMMIT d’Àustria (https://www.commit.at/veranstaltungen) amb la participació d’experiències d’educomunicació, educació mediàtica i comunicació comunitària d’Espanya (Teleduca), Irlanda (Near FM), Hongria (Civil Radio), Luxemburg (Radio ARA), Regne Unit (Bradford Community Broadcasting – BCB) i Suècia (Radio Kärnan), a banda del CMFE – Community Media Forum Europe (https://www.cmfe.eu/).

En el marc del mateix programa, es va realitzar un acte organitzat conjuntament pel Col·legi Professional de l’Audiovisual de Catalunya (CPAC) i Teleduca. Educació i Comunicació SCP, de la mà dels partenariats dels dos projectes europeus on participa, al qual van realitzar dues taulas rodonas sota el títol Media literacy comunitària a Europa, per compartir com aborden la media literacy als altres projectes participants i per donar a conèixer les principals línies d’acció dels projectes MILES i InMedia.