03 oct. 2021

Orgulloses de La Veïnal, associa’t, imaginació, educomunicació, Ricarda eterna i memòria– Destakats de setembre

La Veïnal es fa gran i llueix als premis de Comunicació local. El teixit associatiu torna a fer-se escoltar. Imaginació comunitària i educomunicació activa. La Ricarda no es toca i la memòria tampoc.

La Veïnal fa focus

La Veïnal, Notícies

Us volem compartir que des de La Veïnal estem molt satisfetes i satisfets d’haver estat finalistes en els Premis de Comunicació local 2021 en l’apartat de mitjants digitals amb Betevé i Diari de Barcelona, els altres dos integrants de la terna. Més enllà que no vam guanyar, pensem que la nominació és un enorme reconeixement a tota la feina que portem feta en els darrers anys com a comunicadors i comunicadores del veïnat de Barcelona, transmetent el nostre somni de crear una xarxa de televisió comunitària feta entre totes, lliure d’interessos, manipulacions i especulacions.


Fem sentir el valor del teixit associatiu de Barcelona

2 comentaris / Art i cultura, Barris, Comunitats, General, La Veïnal, Radiotubers

Durant la Mercè, el teixit associatiu de la ciutat va brillar amb llum pròpia amb la festa de l’Associa’t, on 38 entitats van desplegar propostes de cultura popular, activitats lúdiques, espectacles, jocs familiars i tallers de sensibilització. El fill conductor de la festa va recaure en l’espai radiofònic Associa’t que va omplir les ones amb més de 20 hores d’emissió en directe, amb les associacions com a grans protagonistes, entrevistes i actuacions en viu. La grata sorpresa d’aquesta edició va ser la descentralització de les activitats a 3 equipaments de barri de gestió cívica.


Sant Andreu imagina La Veïnal

Barris, Sant Andreu

L’holó de Sant Andreu de La Veïnal va realitzar tres videomatons per preguntar a les veïnes i veïns del barri com imaginen una televisió comunitària. En l’experiència van fer de reporteres i reporters les persones usuàries de l’Associació AREP per la Salut Mental, el grup de Gent Gran del Centre Cívic Baró de Viver així com nois i noies del SPE Bassam i del projecte Prollema.

Videomató Veïnal Sant Andreu – Capítol 2 Baró de Viver

Videomató Veïnal Sant Andreu -Capítol 3 Mercat de Pagès La Sagrera


Educomunicació per a la Ciutadania Activa

Cursos, Video, Videocreació

Del 15 d’octubre al 17 de desembre, podreu participar en aquesta formació que esdevé com a un espai d’intercanvi de coneixement amb persones expertes en l’àmbit de l’educomunicació que “exposaran els orígens i l’evolució de la disciplina, al mateix temps que la vincularan amb tota la tradició de la comunicació per al canvi social i el desenvolupament des d’una perspectiva intercultural i diversa” van explicar des de El Parlante, entitat organitzadora del curs. Les persones interessades a realitzar la formació s’han d’inscriure a través del web de la esmentada entitat.


Salvem La Ricarda del depredador més sanguinari!

Activismes, Comunitats, Video

Dècades passades, la desviació del riu Llobregat, sumada a les diverses operacions d’especulació immobiliària i urbanística, van provocar la pèrdua de gairebé el 60% del territori del seu Delta. El flamant projecte d’ampliació de l’Aeroport de Barcelona amenaça la integritat de la reserva natural coneguda com a La Ricarda, hàbitat de fauna i flora protegides i que té una llacuna que fa de barrera per prevenir la salinització del Delta. Convocades per les plataformes ZEROPORT i la Xarxa per la Justícia Climàtica, el passat 19 de setembre es van mobilitzar centenars de persones a Barcelona, el Prat de Llobregat i altres indrets per expressar el seu rebuig a aquesta iniciativa depredadora del medi ambient. L’equip de La Mosca TV va realitzar una càpsula per fer visibles les manifestacions.


Memòria visible

Comunitats, Feminismes, Gent gran

L’escolta activa, el diàleg i la perspectiva de gènere són els tres pilars metodològics del projecte audiovisual “Fem Memòria”. Impulsat pel col·lectiu de nom homònim, el curtmetratge documental fa visibles vivències de dones grans i diverses a partir de les seves àudio biografies i fotografíes.