20 maig 2020

NOVETATS DE LA PRIMERA QUINZENA DE MAIG!

Us presentem una serie de posts que ens ajudaran a seguir connectades amb els continguts i sinergies que es van generant des de LaVeinalTv setmana a setmana.

Des que el passat 4 de maig es va publicar a xarxes la proposta #femlaveinaldesdecasa, han estat multitut les veïnes i col·lectius que ens han contactat per tal de compartir els seus continguts o bé per participar en la gestió d’algun dels espais. GRÀCIES! 

La realitat del confinament va modificar l’estratègia que teníem pensada per donar a conèixer aquesta proposta de televisió comunitària. Però, estem contentes d’haver pogut transformar l’adversitat en oportunitat ii que la resposta hagi estat tan positiva.

Així doncs, repassem les NOVETATS més interessants de la primera quinzena de Maig!

DOCUMENTALS!

El Sol del Nord. Construint l’autonomia a Bakur” (2018), és un documental d’IVARDIA Produccions en col·laboració amb Azadî, Plataforma en Solidaritat amb el Poble Kurd i Col·lectivaT. Tot i les condicions de guerra en què viuen a Bakur, no es tracta d’un documental sobre el conflicte bèl·lic. Es capta un instant d’un procés de lluita i resistència que va iniciar el Partit dels Treballadors del Kurdistan (PKK) l’any 1978 i que s’ha anat transformant fins a l’actualitat.

VÍDEO SOCIAL!

Després de el poble s’organitza 1, confinades a vilapicina i Fins quan? CàmeresiAcció publica la proposta participativa #realitatscovid19 per fer d’altaveu de situacions no visibilitzades durant aquest confinament. Per fer-ho publica un nou clip de la Red de cuidados antiracista i d’altra banda de les famílies de Torre Baró que veuen com es tanca l’únic centre obert del barri. Expressem-nos! Alcem la veu!  

CURT 

“Las Doctrina de las Pelotas Asesinas” d’Empatik Films, és un curtmetratge d’animació que posa el focus en irregularitats policials i en la multitud de persones afectades per impacte de pilota de goma per part dels diferents cossos policials de l’Estat.

una altra novetat en aquest apartat va ser el reportatge “Miradas cruzadas”, realitzat per un grup d’adolescents de l’Espai Dotze Arroba Setze amb el suport de l’Escola de Cinema al Marge. La perspectiva de gènere, el feminisme i l’imaginari cultural s’encreuen en aquest clip.

DIRECTES! 

Un dels formats que degut a la situació de confinament ha experimentat un gran augment, són els directes des de les variades plataformes emergents en aquests darrers mesos. Alguns exemples són el Festival Devreporter ( LaFede.cat ) celebrat online del 21 d’Abril al 6 de Maig, els acudits del mEugeunio o la conversa que vam tenir amb la psiquiatra Estela Kogan i els psicòlegs Màrius Espinosa Mestres i Irene Moulas sobre emocions, recursos comunitaris i futur.

En aquesta línia,el proper dijous 21 de maig a les 19h, la llibreria Synusia, l’editorial Virus i La Veïnal us convidem a la presentació online del llibre “Las niñas Salvajes” de Ursula K. Le Guin. La presentació comptarà amb la participació de la seva traductora Arrate Hidalgo i de l’escriptora i traductora Helen Torres.

INFORMATIU!
AchGalouTv, Nou informatiu en Darija (àrab marroquí), sobre l’actualitat social i el covid19.
És un canal creat pels germans HILALI per tractar de facilitar l’accés a la informació a les persones migrades de primera generació que no tenen a ningú que els hi tradueixi el que està passant en l’actualitat. Drets, obligacions, lleis o simple actualitat social o política son temes que es tracten al canal.

SÈRIE!

ConfinAmén! Des de la companyia de Teatre del Poblenou El Portàtil, no se’ls acaba la creativitat i han decidit fer una “coronaserie”. Cada dos dies comparteixen un nou episodi!! “El coronavirus no ens aturarà les ganes de fer teatre.”

HUMOR

Finikito, el pallasso de la crisis està realitzant en clau d’humor un consultori setmanal en relació al COVID19 per La Veïnal.
D’altra banda, mEugenio ens continua dedicant acudits amb l’alegria que el caracteritza. #meugeniocontigoencasa

Aquestes són només algunes de les moltes novetats que es van sumant! Podeu trobar la resta entrant a la web. 

Recordar també que la web de LaVeinal.cat compta amb dos espais de suport al servei de qui el vulgui disposar. Un primer espai psicològic i un altre de drets humans, enfocat a vulneracions de drets laborals o d’altres tipus. 

Salut a totes i #femlaveinaldesdecasa !

LaVeinal.cat