15 març 2022

laculturaCOM

La Xarxa d’Espais Comunitaris organitza laculturaCOM, la primera festa conjunta dels espais comunitaris que tindrà lloc del 17 al 26 de març a diversos espais del territori català.

La primera festa conjunta de la Xarxa d’Espais Comunitaris posa el focus en com es gestionen els projectes i els espais comunitaris. D’aquí ve el nom de la jornada, laculturaCOM, que neix amb la voluntat de donar a conèixer els valors de la gestió comunitària.

Del 17 al 26 diversos espais com la Lleialtat Santsenca, Can Ricart, el Casal de Barri Pou de la Figuera, la Pl. Crist Rei de Manresa, l’Ateneu L’Harmonia i la Casa Orlandai organitzaran un conjunt d’activitats adreçades a diversos públics per donar a conèixer què és la gestió la comunitària. LaculturaCOM clourà amb una gran festa conjunta a l’Ateneu Popular 9 Barris dissabte 26 de març.

Aquesta festa començarà a les 11 h amb la xerrada «Comunitats organitzades, respostes col·lectives» i amb activitats familiars al carrer i espai de canguratge a la mateixa hora. El vermut musical amb el Cor Ateneu Rosa de Foc i el Cor del Convent de Pontós donarà pas al migdia i al dinar popular, al qual seguirà un quinto solidari. A les 17 h una nova taula rodona, en aquesta ocasió per parlar de cultura transformadora a les places i carrers. A les 19.30 h actuarà el Cabaret de circ, just abans del sopar popular (21 h) i concert de Madame Baiao. La jornada acabarà amb els concerts de The Gramophone Allstars Big Band, Pirat’s Sound Sistema, DJ set i La Niña Mai.

Totes les activitats són gratuïtes excepte el dinar i el sopar popular, que seran a càrrec d’Altervents i tindran un preu popular, i els concerts de nit, que tenen un cost de 10€. Els tiquets per als concerts poden adquirir-se en el següent link: https://bit.ly/3i4xmfA.

La XEC és una xarxa d’espais i projectes horitzontals i arrelats al territori, que es dota de la gestió comunitària com a forma d’organitzar-se des de baix, amb horitzontalitat i transparència. La conformen projectes transformadors més enllà de les lògiques capitalistes, són infraestructures col·lectives al servei de les lluites que ens rodegen.