23 febr. 2022

La Veïnal en Polédrica Magazine

Volem compartir el projecte Polièdrica, una revista i arxiu digital entorn de les pràctiques culturals i artístiques produïdes amb i des de la ciutadania.

Difonen accions i projectes d’art i escola, mediació cultural i pràctiques artístiques comunitàries, parant esment a allò que passa als barris, la ciutat, el medi rural, els centres educatius, els museus i centres d’art, els equipaments de joventut, centres de salut, etc.

Són pràctiques construïdes en la intersecció d’àmbits de treball i disciplines molt diverses on la diversitat de professionals, agents, institucions i administracions involucrades sostenen un ecosistema ric i heterogeni.

Accions, projectes, programes, tallers, formacions, jornades, congressos, seminaris, convocatòries, premis, festivals, exposicions i publicacions que alimenten la riquesa d’aquest ecosistema cultural, artístic, pedagògic i comunitari, encara que també, propicien la seva fragmentació, dificultant així la circulació dels aprenentatges produïts col·lectivament.

Polièdrica neix amb el doble objectiu d’impulsar la visibilitat i projecció pública d’aquestes pràctiques i de l’ecosistema que les produeix, així com d’ajudar al coneixement mutu entre agents, institucions i administracions.Compartir projectes, metodologies o formats de treball desenvolupats a diferents llocs, siguin actuals o passats, enriqueix l’ecosistema comú. Un aprenentatge col·lectiu que neix de l’intercanvi, la inspiració recíproca, del fet de
copiar, modificar i aplicar aquest coneixement a d’altres projectes.

A l’anuari es poden llegir notícies sobre un munt de pràctiques al voltant de la mediació cultural, les arts comunitàries i programes d’art i educació. Accions desenvolupades a escoles, centres d’arts, museus, auditoris, equipaments d’arts escèniques, centres cívics, equipaments de joventut, ajuntaments, fundacions… Projectes col·laboratius i en xarxa on agents i professionals independents tenen un paper decisiu.

Algunes de les entitats que formem part de La Veïnal tenim la sort d’aparèixer dins l’anuari en l’apartat dels agents independents i La Veïnal mateixa en alguns dels projectes mencionats.

Podeu accedir al magazine Polièdrica a l’enllaç: https://www.poliedrica.cat

I a l’anuari 2021: https://www.poliedrica.cat/wp-content/uploads/2022/02/Poliedrica_Anuari-2021.pdf