
Irreverències, cinema petit, gran gent i convivència – Destakats de la 1a de Maig
FAACCC: cinc dies de mobilització i ebullició de la cultura irreverent i comunitària. Infants i persones grans seduïts pel cinema per reivindicar les seves coses. La convivència com a una eina d’intercanvi i enriquiment cultural.
Fem FAACCC!
La setmana passada es va celebrar el Festival de les Arts Comunitàries de Catalunya (FAACCC) amb una quarantena d’activitats entorn el desig profund de fer, sentir i pensar a través de les pràctiques artístiques i la participació cultural. Amb una assistència notable de públic, aquest festival va presentar performances artístiques, xerrades, tallers, jocs, música i curtmetratges on es va problematitzar, debatre i reconèixer la cultura comunitària.
Compartim una sèrie de vídeos que condensen les cinc jornades dutes a terme al recinte de la Fabra i Coats.
Infants que fan cinema
Activitats i propostes, Esdeveniments, Espai infantil
Nenes i nens dentre 6 i 10 anys estan gaudint dun final de curs de pel·lícula amb lextraescolar Descobrim-nos fent cinema que lentitat membre de La Veïnal, Teleduca, està facilitant per endinsar-los en la màgia del món audiovisual.
La convivència cuinada a foc lent
Durant una setmana, 54 persones refugiades a Catalunya van experimentar la convivència amb persones autòctones que els van obrir la seva casa no només per compartir habitatge, sinó per intercanviar hàbits i formes de viure. Cultiva la Convivència és el lema daquesta iniciativa de Refugees Welcome que es va celebrar del 8 al 16 de maig per promoure la inclusió real de les persones refugiades a la nostra societat. La campanya va incloure activitats de sensibilització a diferents centres educatius de la ciutat i propostes artístiques que van tenir lloc a lespai comunitari de Can Ricart.
Que gran és la gent gran!
Com viuen les persones grans la pandèmia? Aquest és el tret de sortida del documental comunitari de El Parlante, on van participar veïnes i veïns del barri de la Vall dHebron per tal de desmuntar prejudicis i estereotips sobre les diferents maneres denvellir.