16 maig 2021

Irreverències, cinema petit, gran gent i convivència – Destakats de la 1a de Maig

FAACCC: cinc dies de mobilització i ebullició de la cultura irreverent i comunitària. Infants i persones grans seduïts pel cinema per reivindicar les seves coses. La convivència com a una eina d’intercanvi i enriquiment cultural.

 

Fem FAACCC!

General

La setmana passada es va celebrar el Festival de les Arts Comunitàries de Catalunya (FAACCC) amb una quarantena d’activitats entorn el desig profund de fer, sentir i pensar a través de les pràctiques artístiques i la participació cultural. Amb una assistència notable de públic, aquest festival va presentar performances artístiques, xerrades, tallers, jocs, música i curtmetratges on es va problematitzar, debatre i reconèixer la cultura comunitària.

Compartim una sèrie de vídeos que condensen les cinc jornades dutes a terme al recinte de la Fabra i Coats.

FAACCC Dimarts 11 de maig de 2021. Mirant endins.

FAACCC Divendres 14 de maig de 2021.

Infants que fan cinema

Activitats i propostes, Esdeveniments, Espai infantil

Nenes i nens d’entre 6 i 10 anys estan gaudint d’un final de curs de pel·lícula amb l’extraescolar “Descobrim-nos fent cinema” que l’entitat membre de La Veïnal, Teleduca, està facilitant per endinsar-los en la màgia del món audiovisual.

La convivència cuinada a foc lent

Espai migrant

Durant una setmana, 54 persones refugiades a Catalunya van experimentar la convivència amb persones autòctones que els van obrir la seva casa no només per compartir habitatge, sinó per intercanviar hàbits i formes de viure. “Cultiva la Convivència” és el lema d’aquesta iniciativa de Refugees Welcome que es va celebrar del 8 al 16 de maig per promoure “la inclusió real de les persones refugiades a la nostra societat”. La campanya va incloure activitats de sensibilització a diferents centres educatius de la ciutat i propostes artístiques que van tenir lloc a l’espai comunitari de Can Ricart.

Que gran és la gent gran!

Documental, Videocreació

Com viuen les persones grans la pandèmia? Aquest és el tret de sortida del documental comunitari de El Parlante, on van participar veïnes i veïns del barri de la Vall d’Hebron per tal de desmuntar prejudicis i estereotips sobre les diferents maneres d’envellir.