01 oct. 2020

Els destacats de setembre de La Veïnal

Tornem a agafar múscul amb el resum de les produccions més rellevants de setembre emeses al nostre canal. Feminisme, cultura tradicional, comunicació comunitària, música i contrainformació són algunes de les temàtiques tractades pels veïns i veïnes de la ciutat.

Súpers reporteres de Taula rodona

L’alumnat de 3è i 4t de l’Escola Taula Rodona de Sant Quirtze va visitar el passat febrer la Fabra i Coats i l’Ateneu l’Harmonia per fer de la mà de l’Escoleta de Cinema aquests dos super noticiaris on ens parlen de l’escola, de l’entorn, d’art i cultura, esport i del temps.

Espai infantil

Les danses originàries també existeixen

El Ballet Tinkuna del Centre Bolivià Català va fer una demostració de la diversitat de danses originàries de diferents regions d’aquest país sud americà, en el marc de les festes de la Mercè d’enguany. Balls com “la morenada”, “caporales”, “tinkus”,” suri sicuris” o “afro saya” són algunes de les danses que es van celebrar per difondre i transmetre la cultura boliviana.

Art i cultura, Dansa, Música

Tsunami social

Celebrem i compartim l’estrena de “Marea News”, un informatiu realitzats pels companys i companyes de Marea TV amb la finalitat de convertir-se en l’altaveu de les lluites i reivindicacions de les “Mareas” i moviments socials.

Altaveu, femlaveinaldesdecasa

Mancha ‘E Plátano: poderoses i músiques

En aquest #toplive de Cultura en Viu, les integrants del grup porto-riqueny “Mancha ‘E Plátano” ens parlen de la seva història, trajectòria i treball discogràfic. Són dones poderoses, talentoses, amb molta força i energia que van decidir ajuntar-se al voltant de la bomba porto-riquenya.

Art i cultura, Música

“Jo també vaig ser piquetera”

Aquest documental denúncia la repressió que ha patit el moviment feminista de valència arran les vages feministes del 8M 2019 i 2020. Una producción plena de força i desobediència col·lectiva.

Comunitats, Documental, Feminismes, femlaveinaldesdecasa