30 oct. 2020

Els destacats de la 2a quinzena d’octubre de La Veïnal

Aquesta segona quinzena d’octubre els pobles originaris d’Amèrica del sud són visibilitzats per partida doble a la tele comunitària. Resistència i organització davant el desallotjament d’un espai social per a les veïnes i veïns de Vallvidrera. Un homenatge molt especial per a les persones cuidadores.

Resistència i repressió policial durant la manifestació de suport a la Casa Buenos Aires

Acció de barris, Barris, Comunitats, femlaveinaldesdecasa, General, Habitatge / Per laveinal

Després del desallotjament de la Casa Buenos Aires, el vespre del 28 d’octubre es van concentrar gairebé un miler de persones per mostrar suport a aquest centre social, situat al barri de Vallvidrera. Al carrer Mont d’Orsà es van produir les primeres càrregues policials, mentre un grup d’unes 80 persones reokupaven l’espai de la Casa Buenos Aires i s’atrinxeraven al jardí. La policia va actuar amb brutalitat per desallotjar-los novament, però no ho van tenir fàcil.

Al Poble Sec ens cuidem molt!

Acció de barris, Barris, femlaveinaldesdecasa, Video, Videocreació / Per laveinal

El grup de criatures del MEU BARRI ÉS UN MÓN (2019), va sortir a cobrir com reporters i raporteres el DIA INTERNACIONAL DE LES PERSONES CUIDADORES, invitació que ens va arribar des del Pla Comunitari de Poble-sec. Amb el grup vam pensar un guió de preguntes i vam entrevistar a algunes persones durant la creació d’un mural al CAP Les Hortes.

La comunitat boliviana festeja el triomf del MAS-IPSP

Comunitats, Espai migrant, femlaveinaldesdecasa / Per laveinal

Amb banderes dels pobles originaris, e passatl dilluns 19 d’octubre militants i simpatitzants del Moviment al Socialisme – Instrument Polític per la Sobirania dels Pobles (MAS-IPSP), van celebrar el triomf de la candidatura de Luis Arce i David Choquehuanca a la presidència de Bolívia. MES-IPSP, el partit liderat per Evo Morales, és una organització que va ser fundada com un partit polític i una federació de moviments socials al mateix temps. Informa canal A45TV

Festival Cinema Indígena

Art i cultura, Documental, femlaveinaldesdecasa / Per laveinal

L’especial de Documistan es va dedicar al Festival de Cinema Indígena de Barcelona #Indifest 2020, on s’intercalen trailers dels documentals de la mostra. A més, comparteixen el documental “La Lucha Sigue, Justicia para Mártires López” , premi del públic de l’edició d’enguany. Documistan, Territori Documental és el programa de reflexió al voltant del format documental de LaMosca.tv