29 nov. 2020

Els destacats de la 2a quinzena de Novembre

Dins el marc del Dia Internacional per a l’Eliminació de la Violència envers les Dones, des de La Veïnal vam transmetre propostes que aborden com acabar amb les violències sexuals masclistes i com desmantellar el sistema patriarcal. Els infants d’un centre educatiu de Barcelona ens regalen un curt de ficció per salvar el planeta i alhora totes nosaltres podem col·laborar per tal de salvar un projecte inclusiu i de transformació social. A propòsit de la transfomació, una entitat fa un canvi d’identitat per seguir aportant debats que generin propostes alternatives i activisme social.

Davant les violències masclistes, justícia feminista

Sota el lema “Totes juntes, diverses, vives i rebels”, el passat 22 de novembre es va celebrar una “Cadena feminista” per lluitar contra tota mena de violència masclista i contra el sistema patriarcal. La manifestació va estar organitzada per  Novembre feminista i Ca la dona amb el suport de molts i diversos col·lectius feministes amb motiu del 25 de novembre, dia Internacional contra la violència vers les dones i les nenes.

Que continuen sonant els tambors!

Comunitats, Diversitat funcional, femlaveinaldesdecasa

Davant la precarietat laboral i econòmica generada per la crisi actual, Reperkutim s’està quedant sense la seva eina fonamental i articuladora: els tambors. El pagament d’aquests instruments és la finalitat principal de la campanya de crowdfunding que dut a terme el projecte social i cultural. Fa mig any que la iniciativa està aturada i sense ingressos. Llavors, necessita un nou impuls per fer front a despeses fixes: tambors encara no pagats; lloguer i aparcament de la furgoneta, personal i gestoria… Reperkutim utilitza la percussió afrobrasilera com a eina de gestió de la diversitat i d’acompanyament per a la transformació personal i social de persones en risc de vulnerabilitat. Amb la teva col·laboració i la de totes amb el crowdfunding podem garantir la continuïtat d’aquest projecte de transformació social!

De què parlem quan parlem de violències?

Comunitats, Feminismes, femlaveinaldesdecasa

A aquesta xerrada, la vicepresidenta segona del Consell Nacional de Dones de Catalunya, Montse Pineda, dóna algunes pistes per al desmantellament el sistema patriarcal a partir de la desnaturalització de les violències i el canvi de paradigmes. La trobada va estar organitzada per l’Associació de Famílies d’Alumnes de l’Escola Sant Jordi de Vilanova i la Geltrú, l’Associació de dones feministes La Frontissa i Creación Positiva.

I què fem amb els violadors?

Activismes, Altaveu, Art i cultura, Comunitats, Debat confinat, Editorial, Feminismes, femlaveinaldesdecasa, General

L’últim divendres de novembre, La Veïnal va transmetre la presentació de “¿Y qué hacemos con los violadores?”, un llibre on varis/es autors/es reflexionen com afrontar la violència sexual i altres agressions masclistes. Editada per Heura Negra i Descontrol editorial, aquesta obra vol ser una aportació per a revisar què no funciona i quines són les possibles opcions per tal de respondre la pregunta de I què fem amb els violadors? sense dogmes, amb la ment oberta, amb molta convicció i predisposició a l’escolta” diuen els responsables de la compilació d’articles.

Salvar el planeta, una qüestió de totes

Curtmetratge Social, femlaveinaldesdecasa, Video, Videocreació

El planeta terra ha de ser rescatat de les arpes d’uns robots que la volen destrossar. Aquest és el punt de partida amb el qual els infants de l’escola Rius i Taulet de Barcelona van realitzar el curtmetratge Salvem la Terra. El curt és el resultat d’un procés de creació audiovisual dins l’extraescolar L’Escoleta de Cinema, on els infants han dut a terme des de l’elaboració del guió fins la a gravació passant per la preparació del rodatge i l’attrezzo.

Canviar per seguir impulsant els debats

Altaveu, Debat confinat, femlaveinaldesdecasa

Amb l’adopció del nom d’un arbre de llarga tradició al barri, el col·lectiu El Garrofer, espai de debat no només canvia la seva denominació originària – abans es deia L’Observatori Guinardó -, sinó que agafa un nou impuls per continuar debatent propostes i alternatives “sempre a través de múltiples veus i mirades que apleguin la reflexió teòrica i l’activisme social”.