17 nov. 2020

Els destacats de la 1a quinzena de Novembre

Paradoxes de la realitat que ens envolta, aquesta quinzena destaquem un curt distòpic que sembla una analogia de la situació de crisi que estem vivint. Mentrestant, el programa EncapsuladEs es pregunta si tot anirà bé? Per matisar, els barris rendeixen un homenatge a les seves festes majors i presencials, i un festival de cinema indaga sobre identitats que viuen en els límits de la ciutadania. Ah, també ens fem eco de les notícies de les Mareas!

Visca les festes majors!

Acció de barris, Barris, femlaveinaldesdecasa

La força de les entitats segueix ben viva!!! Així ho proclamen les entitats, veïns, veïnes i comerciants de La Verneda i Clot- Camp de l’Arpa que van enregistrar aquest vídeo per tal de mantenir l’esperit de Festa Major i rendir homenatge als seus barris

El futur va arribar fa estona

Espai infantil, femlaveinaldesdecasa, Medi ambient i Sostenibilitat

Diuen que la realitat supera la ficció i això ben ho saben els infants i adolescents que van realitzar el curtmetratge “I tu, què esculls ser?” Aquest vídeo sobre el canvi climàtic planteja un futur distòpic que, durant el procés de creació, es va tornar cada vegada més realitat pel context que estem vivint.
L’audiovisual és el resultat d’un procés col·laboratiu en totes les fases de la creació audiovisual, on l’Escoleta de Cinema (Teleduca, Educació i Comunicació) ha acompanyat l’alumnat de L’Escola la Maquinista, l’Escola Baró de Viver, l’Institut Escola la Sagrera i l’Institut Escola el Til·ler.

Marea News nº 4

Altaveu

La 4a edició del contrainformatiu “Marea News” denúncia un nou acord del Pacte de Toledo per a la reforma de les pensions que perjudica les pensionistes i destaca el nou recurs presentat per la Comissió Promotora de la Renda Garantida de Ciutadania al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya i les mobilitzacions per la Sanitat Pública, d’entre altres temes d’actualitat.

EncapsuladES: Tot anirà bé?

CEESC, femlaveinaldesdecasa, General

El passat 2 d’octubre es va celebrar el Dia Internacional de l’Educació Social i el programa d’Instagram “EncapsuladES” va repassar el número 22 i especial del Quaderns d’Educació Social: Tot anirà bé? Confinaments, incerteses, invencions… Passin i vegin

Identitats en els límits

Art i cultura, Documental, femlaveinaldesdecasa

L’equip de La Veïnal va realitzar un reportatge sobre la Mostra Internacional de Cinema i Formació en Drets Humans de les persones migrades que organitza CineMigrante Barcelona. Aquesta 7a edició es va focalitzar en les identitats que viuen en els límits de la ciutadania, siguin persones migrades o trans, i les oportunitats que des d’aquí s’obren. A diferents espais de Barcelona, la Mostra  va exhibir de forma gratuïta més de 20 pel·lícules de tot el món entre el 13 i el 18 d’octubre.