17 abr. 2021

Els destacats de la 1a quinzena d’abril

Aneu escalfant motors i prepareu-vos per participar en el Festival FAACCC, que enguany presentarà propostes innovadores i rellevants entorn de les arts comunitàries. Murs que generen estigmes, exclusió social i lleis injustes i promeses que les bufa el vent. Encara sort que sempre ens queda l’humor com a salconduit per transitar la realitat!

Festival FAACCC 2021

Art i cultura, Esdeveniments

Pareu l’orella! De l’11 al 15 de maig se celebrarà una nova edició d’aquest Festival de les Arts Comunitàries de Catalunya entorn la cultura que es reivindica com a social, crítica, comunitària i compromesa. Tallers, espectacles, formació, performances, conferències i d’altres activitats, tant gratuïtes com de pagament, tindran cabuda a l’espai públic i a la fàbrica de creació Fabra i Coats.

L’humor com a eina de crítica social i política

Art i cultura, Esdeveniments

Organitzat per l’Espai Jove Palau Alòs, el dilluns 12 d’abril va començar un Taller d’humor gràfic i vinyetes gratuït i per a joves fins als 35 anys. Corre que pot ser que encara quedin places lliures!

Habitatges que no arriben mai

Art i cultura, Comunitats, Esdeveniments, Habitatge

Les famílies afectades pel pla urbanístic Trinxant-Meridiana fa més de 6 anys que esperen ser reallotjades a un edifici públic, que encara no s’ha construït. L’Associació de veïnes i veïns i l’Observatori d’Habitatge i Turisme dels barris Clot?Camp de l’Arpa van responsabilitzar l’Ajuntament de Barcelona per la dilació i “les irregularitats que envolten” el procés de reallotjament. En roda de premsa, el passat 14 d’abril, les referides entitats també van denunciar “els greus problemes de manteniment, seguretat i salubritat que pateixen les persones que encara viuen a les cases d’en Trinxant

Perdre la por davant de l’altre

Comunitats, Espai migrant

“El primer mur és la ignorància, la falta de reconeixement de l’altre com a igual, amb els mateixos drets i deures. Això genera estigmes, exclusió social i lleis injustes” explica Baye Thiakh, de Diomcoop, a una de les quatre càpsules que parlen de les fronteres socials, legals, geogràfiques i invisibles que pateixen les persones racialitzades i/o migrades.

Aquesta cooperativa d’iniciativa social i el col·lectiu Fronteres Invisibles fan una tasca de sensibilització entorn de la migració i el racisme a partir d’un joc de taula de nom homònim. Es tracta d’una activitat lúdica i pedagògica amb la finalitat d’ajudar a trencar estereotips i prejudicis sobre la diversitat cultural, que duen a terme als centres educatius, equipaments culturals i entitats de tot arreu de Barcelona.

Podeu veure la resta de vídeos clicant els següents enllaços:

Fronteres Socials

Fronteres legals

Fronteres geográfiques