
Els destacats de la 1a quinzena dabril
Aneu escalfant motors i prepareu-vos per participar en el Festival FAACCC, que enguany presentarà propostes innovadores i rellevants entorn de les arts comunitàries. Murs que generen estigmes, exclusió social i lleis injustes i promeses que les bufa el vent. Encara sort que sempre ens queda l’humor com a salconduit per transitar la realitat!
Festival FAACCC 2021
Pareu l’orella! De l’11 al 15 de maig se celebrarà una nova edició d’aquest Festival de les Arts Comunitàries de Catalunya entorn la cultura que es reivindica com a social, crítica, comunitària i compromesa. Tallers, espectacles, formació, performances, conferències i d’altres activitats, tant gratuïtes com de pagament, tindran cabuda a l’espai públic i a la fàbrica de creació Fabra i Coats.
Lhumor com a eina de crítica social i política
Organitzat per lEspai Jove Palau Alòs, el dilluns 12 dabril va començar un Taller dhumor gràfic i vinyetes gratuït i per a joves fins als 35 anys. Corre que pot ser que encara quedin places lliures!
Habitatges que no arriben mai
Art i cultura, Comunitats, Esdeveniments, Habitatge
Les famílies afectades pel pla urbanístic Trinxant-Meridiana fa més de 6 anys que esperen ser reallotjades a un edifici públic, que encara no s’ha construït. L’Associació de veïnes i veïns i l’Observatori d’Habitatge i Turisme dels barris Clot?Camp de l’Arpa van responsabilitzar l’Ajuntament de Barcelona per la dilació i “les irregularitats que envolten” el procés de reallotjament. En roda de premsa, el passat 14 d’abril, les referides entitats també van denunciar “els greus problemes de manteniment, seguretat i salubritat que pateixen les persones que encara viuen a les cases d’en Trinxant”
Perdre la por davant de laltre
“El primer mur és la ignorància, la falta de reconeixement de l’altre com a igual, amb els mateixos drets i deures. Això genera estigmes, exclusió social i lleis injustes explica Baye Thiakh, de Diomcoop, a una de les quatre càpsules que parlen de les fronteres socials, legals, geogràfiques i invisibles que pateixen les persones racialitzades i/o migrades.
Aquesta cooperativa d’iniciativa social i el col·lectiu Fronteres Invisibles fan una tasca de sensibilització entorn de la migració i el racisme a partir d’un joc de taula de nom homònim. Es tracta d’una activitat lúdica i pedagògica amb la finalitat d’ajudar a trencar estereotips i prejudicis sobre la diversitat cultural, que duen a terme als centres educatius, equipaments culturals i entitats de tot arreu de Barcelona.
Podeu veure la resta de vídeos clicant els següents enllaços: