07 juny 2019

Convocatòria: Pantalla oberta de projeccions de vídeo comunitari a la FACC&COM

La nostra ciutat compta amb un enorme bagatge de produccions audiovisuals sorgides d’experiències de vídeo comunitari i sabem que molts de vosaltres sou part d’aquesta riquesa.

Per això, us convidem a participar amb les vostres creacions en la **Pantalla oberta de projeccions de vídeo comunitari** que tindrà lloc a la 1a Fira d’Art, Creació, Cultura i Comunitat (FACC&COM), el divendres 21 i el dissabte 22 de juny.

La mostra abastarà tant realitzacions actuals com també retrospectives per temàtiques i territoris i produccions internacionals convidades. Tot plegat, des d’un enfocament que ens permeti fer una reflexió col·lectiva al voltant de diferents problemàtiques o interessos de la comunitat i també fer una valoració sobre les potencialitats del vídeo com a eina de comunicació crítica i de transformació social.

Bases de participació

   Tipologies dels vídeos

Podran formar part de la mostra tots aquells vídeos realitzats a través d’un procés de creació col·lectiva i participativa i que estiguin arrelats a un o diversos territoris de la ciutat. A més, els continguts dels audiovisuals han de ser respectuosos amb la igualtat de gènere, els drets humans, els drets de ciutadania, els drets de la infància, els drets dels animals i que no incorporaran valors que atemptin contra la dignitat humana ni es puguin interpretar com una discriminació per raons d’origen, ideològiques, religioses, culturals, socials, d’orientació sexual o d’identitat de gènere.

   Inscripció

Per participar-hi, cada entitat ha d’enviar un màxim de dos vídeos comunitaris (mitjançant wetransfer, per exemple) o l’enllaç de la plataforma en la qual estan penjats com poden ser Youtube, Vimeo… Totes dues modalitats han d’enviar-se abans del 14 de juny a info@laveinal.cat.

   Fitxa descriptiva

A més a més, les produccions han d’acompanyar-se amb una fitxa que contingui una sinopsi i una breu explicació sobre el procés de creació.

   Duració i antiguitat dels vídeos

Cada vídeo ha de tenir una duració màxima de 35 minuts i s’acceptaran aquelles produccions enregistrades a partir de l’any 2013.

   Calendari i duració de la projecció

Els vídeos seleccionats es projectaran durant 4 hores el divendres 21 i la mateixa quantitat d’hores el dissabte 22 de juny. En total seran 8 hores de projeccions en pantalla oberta i de forma ininterrompuda.

   Selecció

La idea és que totes les produccions que arribin participin en la projecció sempre que responguin als criteris especificats a l’apartat Tipologies dels vídeos. En cas de que la duració dels vídeos presentats superin el temps estipulat per l’activitat, un comitè de La Veïnal s’encarregarà de  la selecció de les peces per poder ajustar la graella de 8 h de projecció.

   Lloc de l’activitat

Espais del Casal de barri Trinitat Nova, Som la Pera i altres espais propers.

Desitgem que podeu participar d’aquestes activitats audiovisuals que formen part de la Fira d’Art, Creació i Cultura Popular Comunitària, una iniciativa d’Artibarri per treballar la interconnexió de diferents experiències artístiques comunitàries per a la transformació social.