29 des. 2020

Amb els destacats de desembre, La Veïnal acomiada l’any. Bon 2021!!

Abans d’acabar aquest meravellós any, La Veïnal en xarxa segueix acompanyant el veïnat per tal que produeixin els seus propis processos comunicatius, culturals i, en definitiva, diguin la seva. Com que sembla que la crisi del covid-19 ha vingut per a quedar-se, els veïns i les veïnes s’organitzen per tenir cura de la seva salut i reclamar mesures socials urgents. Pedro Álvarez: la memòria i l’exigència de justícia no entenen d’impunitats ni prescripcions. Les ones radiofòniques es volatilitzen de cicatrius d’infància i de sensacions de la pandèmia.

Des de La Veïnal us desitgem un any nou en el qual ens puguem tornar a tocar, fer petons, abraçar, ajuntar, somniar col·lectivament i reivindicar els nostres drets sense por.

Brindem per continuar construint totes juntes aquesta tele comunitària!

Bon any nou!!

La Veïnal aterra a Bon Pastor

Barris, Bon Pastor, Gent gran

La Veïnal en xarxa seguim aterrant als barris per acompanyar processos de vídeo participatiu. Aquest cop estem realitzant un taller de vídeo social i reivindicatiu amb l’Associació de Veïnes i Veïns del Bon Pastor. A aquest taller d’acompanyament audiovisual, estem ideant una peça de vídeo denúncia sobre un tema que preocupa molt al barri: la Residència assistida per a Gent Gran Bon Pastor.

Barri sa = barri organitzat

Acció de barris, Barris, femlaveinaldesdecasa, Poble Sec

Apel·lant a l’humor absurd com a antídot davant la crisi provocada per la covid-19, diverses entitats i col·lectius del barri de Poble Sec reclamen la implementació immediata d’una sèrie de mesures socials. Així mateix, posen de manifest la importància d’estar organitzades com eina comunitària per dotar-se col·lectivament de salut.

28 anys d’impunitat

Altaveu, femlaveinaldesdecasa

Pedro Álvarez tenia 20 anys quan va ser assassinat el 15 de desembre de 1992 mentre acompanyava la seva parella, Yolanda, a casa a L’Hospitalet de Llobregat. Tres dies més tard, va ser detingut el principal sospitós fins avui: un membre de la policia nacional. Malgrat el testimoniatge de la Yolanda i d’altres testimonis que van responsabilitzar l’agent com autor dels 3 trets que van matar en Pedro, el policia va quedar lliure per “manca de proves”.
Des de 1993, quan es recorda la data del seu assassinat, els familiars i amics de Pedro Álvarez i la Plataforma amb el seu nom es manifesten per demanar justícia i lluitar contra la impunitat d’un crim, que no només encara no s’ha jutjat, sinó que la seva causa aquest any prescriu.

Les altres assalten les ones

Art i cultura, Esdeveniments, femlaveinaldesdecasa

Organitzat pel Festival de les arts comunitaries de Catalunya (Faccc), el passat 18 de desembre es va celebrar un magazín de ràdio en viu motoritzat per Ràdioestació Roda, un espai que porta a l’Altre Festival Internacional d’Arts Escèniques i Salut Mental a visitar a totes les “altres” allà on siguin.

A la Fàbrica de Creació Fabra i Coats, les ones van estar orquestrades per KradioK, els i les joves del servei KMK (Kè M’expliKes), el programa Antes muerta que sencilla, del grup Gegants i Molins del Club Social Cap Endavant de l’Associació Arep, la Ràdio Cava-ret, i Ràdio Nikosia.