ACV 23 | Coàgul – Cobriu-me de flors

19 set. 2023

Coàgul és un projecte de música industrial iniciat el 2009 per l’artista Marc O’Callaghan Selva (Barcelona, 1988). La idea motriu és la de condensació de les essències arquetípiques d’idees universals concretes, expressables per mitjà de símbols tradicionals que són transposables a qualsevol medi disciplinar. Així, cada peça o “coàgul” té l’objectiu d’unificar una d’aquestes idees per tal de recrear-la momentàniament a la seva màxima expressió. 

A una escala més àmplia, la idea de la coagulació procedeix del lèxic alquímic com a procés complementari a la idea de la dissolució. Dos processos necessaris i interdependents que són respectivament extraposables a les idees de construcció i deconstrucció. En relació al devenir de la història de la humanitat, si la època actual és una època de dissolució, Coàgul exerceix d’agent que fomenta la força constructiva requerida per a l’equilibri còsmic.

Des de l’inici fins al present, Coàgul ha publicat un total de 25 discs en múltiples formats físics, alguns auto-editats i d’altres editats per segells independents de major o menor abast.

Amb els anys s’ha anat consolidant un cert cànon estilístic reconeixible com el sò “típicament coagular”, consistent en ritmes de velocitat mitja i constant conformats per greus de sintetitzador molt gruixuts que s’alternen amb bombos que els comprimeixen, complementat amb la veu amb molt delay, sons aguts plasticosos que omplen el buit de les veus, samplers amb gravacions de camp, i campanetes guia.

Es presentarà DISSABTE 23 a les 16.45 h a l’espai Sónic a la FABRICA DE CREACIÓ

Més informació del ACV i cartell