02 nov. 2021

Sant Andreu on fire, guitarres i escenes. Destakats d’octubre

L’holó de Sant Andreu creix i creix com a altaveu del barri. Dos tallers de creació audiovisual col·lectiva i van… Les guitarres del Liceu fan barri i el teatre obre una escletxa per on filtrar la rebel·lia expressiva del jovent.

 

Habitatge per a totes!

Barris, Sant Andreu

Si resideixes o t’identifiques amb Sant Andreu, encara ets a temps de participar en el taller de creació audiovisual entorn de la complexa situació d’accés a l’habitatge del barri. Aquest cop, l’holó de La Veïnal santandreuenc ha volgut incloure en la problemàtica l’enfocament dels col·lectius que treballen en l’àmbit de la salut mental.

S’esforça la màquina, s’afina la veu

Barris, Sant Andreu

L’holó de Sant Andreu segueix oliant l’engranatge de la màquina creativa per explicar les coses que els passen a les veïnes i que ignoren els grans mitjans. A banda del taller sobre l’habitatge, al Centre Cívic Baró de Viver es va conformar un grup molt divers per contruir un programa d’humor que viatgi del passat al present del barri i de la societat.

Clàssica i popular

Art i cultura, Esdeveniments, Música, Sant Andreu

El virtuosisme desplegat per un duo de guitarres al Casal de barri Can Portabella ha fet possible acostar al veïnat de Sant Andreu -i ara a l’audiència de La Veïnal-  a la música clàssica i contemporània. En un concert intimista i ple de matisos, Andrea Barato i Sara Congost no només van interpretar obres d’exponents del gènere com són Federico Moreno Toborra, Isaac Albéniz o Roland Dyens, sinó que van fer un viatge a través del temps per introduir el públic en l’estil i ànima musical d’aquests compositors.

Trencar els marges

Art i cultura, Video, Videocreació

Pujar a l’escenari pot ser tot un acte de transformació, d’autoconeixement i d’alliberació, tant individual com col·lectiva. Això és el que va interpretar amb mestratge i desimboltura el jovent que va participar en Deslimita’m. Us convidem a ficar el nas en aquesta trobada de teatre social adreçada a Instituts i Casals de Barcelona sota l’acompanyament d’ImpactaT amb el suport de la Fundació la Roda.