03 des. 2021

La Veïnal de campanya, maternitat, cossos, veus de Sant Andreu, vulnerabilitat. Destakats de novembre

La Veïnal està de campanya i ho celebra amb el teu suport. Maternitat: un imaginari caduc. Les dones decideixen sobre el seu cos. 1,2,3 llum, càmera i… Baró de Viver i Can Portabella. La vulnerabilitat revoluciona

Sintonitza la tele que et fa visible

Aquesta setmana hem engegat la campanya de comunicació La tele que fa visible la teva realitat per tal de donar a conèixer La Veïnal i augmentar l’audiència de la nostra televisió comunitària. T’agraïm la teva col·laboració i que ens hagis donat suport a través de les xarxes socials, el web o la subscripció al nostre butlletí.

La maternitat desmitificada

Esdeveniments, Gent gran

“La maternitat està idealitzada. Si no ets mare, ja no ets dona” o “si abans de parir sabessis el que comporta tenir fills, jo crec que ningú tindria fills” són les opinions viscerals de les dones que van participar en el debat del projecte #ParlaGranMaternitat dins el marc del #25N. Capitanejada l’Associació Cultural elParlante, la proposta vol potenciar les relacions intergeneracionals per a entendre i desmitificar juntes els imaginaris de maternitat al llarg dels anys.

El meu cos és meu!

Art i cultura, Esdeveniments, General, Salut

The 8th és una història que us commourà per la seva urgència, un relat d’advertència i un full de ruta per a les reformes progressistes en una era moderna on l’autoritarisme està en augment. El passat 24 de novembre es va projectar aquest documental entorn de la lluita d’un grup de dones irlandeses per tal de legalitzar l’avortament dins del marc de la Mostra de Cinema Salut, Drets, Acció.

Baró de Viver engega el rodatge!

Barris, Sant Andreu, Videocreació

Com es lligava al passat i com es fa ara? Com es consumia produccions audiovisuals abans i com es fa al present? Aquestes són algunes de les preguntes que articulen el programa de sketch “present i passat”, que des de principis de novembre està enregistrant el grup de Baró de Viver de l’holò de Sant Andreu. L’ambient del rodatge va estar ple de situacions còmiques i les persones protagonistes es van lluir amb les recreacions.

L’habitatge: una problemàtica comunitària

Habitatge, Salut mental, Sant Andreu

La falta d’estabilitat i seguretat en l’habitatge va ser el plantejament inicial comú del Taller Audiovisual celebrat al Casal de barri Can Portabella. Aquest grup de l’holó Sant Andreu de La Veïnal, intergeneracional i divers, va posar l’èmfasi en la necessitat de fer comunitat i vetllar pels interessos de les minories.

Ser vulnerable és ser revolucionari

Art i cultura, Espai poètic, General

Us convidem a donar suport a la campanya de finançament col·lectiu del projecte Vulnerable, un recull de poemes i escrits d’Anna Sentís, acompanyats de la força de les fotografies de ilium Collective. L’autora defineix la proposta com a un crit a deixar-se veure; treure’s filtres, murs i perjudicis per posar-se davant d’una mateixa i d’aquella a qui tenim al costat, descobrint què ens commou i com ens afecta.