12 jul. 2023

LA VEÏNAL A LA FRESCA AL POBLE SEC

En el marc de la Festa Major de Poble Sec, es presentaran a la Plaça El Sortidor els vídeos SOM EL QUE FEM i VIDAS CRUZADAS, creats per l’alumnat de 1r de Batxillerat per veïnes del barri amb la dinamització de l’Escoleta de Cinema de Teleduca i La Veïnal, seguit del documental ANATOMIA DE LES FRONTERES.

SOM EL QUE FEM és una trilogia a la qual joves de l’Institut Maristes Anna Ravell han desplegat una recerca a peu de carrer i un procés creatiu al voltant de la sostenibilitat al barri. Han intercalat ficció i entrevistes per reflectir problemàtiques com el malbaratament d’aliments, l’explotació en la producció de roba, i com es llença la brutícia al barri. La recerca va portar-los a fer entrevistes de les alternatives que hi ha a Poble-sec, com ara Trocasec Mercats

VIDAS CRUZADAS és un commovedor curtmetratge, en el qual usuaris del Centre de Dia de Poble-sec relaten les seves vivències i exposen la realitat que massa sovint els toca viure.

ANATOMIA DE LES FRONTERES, el primer llargmetratge documental realitzat per El Salto, que recorre diversos enclavaments del territori espanyol per entendre les diferents dimensions que conformen les fronteres: racisme i colonialisme, exclusió espacial, apartheid burocràtic, un conjunt de factors de deshumanització i distàncies que obren bretxes insalvables per als que intenten travessar-les.

⭐ CINE A LA FRESCA POBLE SEC ⭐
📆 dimecres 19 juliol
20h
🎥 🍿 Plaça El Sortidor