01 maig 2021

FAACCC, fake, vídeomatons i descontrol – Destakats 2a d’abril

El Festival FAACCC el tenim molt a la vora. La diversitat funcional trenca estigmes i entrebancs socials. La distopia i el fake fets servir per capgirar la realitat i els videomatons com a tret de sortida d’una experiència de vídeo comunitari.

Arriba el Festival FAACCC

Art i cultura, Esdeveniments

Ja podeu apuntar-vos per participar en el Festival de les Arts Comunitàries de Catalunya que se celebrarà  de l’11 al 15 de maig al recinte Fabra i Coats! . Activitat gratuïta amb inscripció prèvia: http://faaccc.org/programacio/

La diversitat és un dret

General

La nostra societat encara no ha après a conviure amb la diversitat funcional. Adaptació d’una obra de teatre social del col·lectiu ImpactaT, el curtmetratge Tothom és especial desprèn històries de rebel·lia i superació de personatges “diferents” que afronten els estigmes i prejudicis de la ciutadania. El curt va estar realitzat per joves del Casal de joves del Palau Alòs amb l’acompanyament i supervisió audiovisual de Fora de Quadre, entitat membre de La Veïnal.

Un altre Sant Andreu és possible

Barris, Sant Andreu

Amb un 99,9% dels vots les veïnes i veïns de Sant Andreu van decidir desenganxar-se de Barcelona i així convertir-se en un poble autònom. Aquesta càpsula produïda per l’Ateneu l’Harmonia parafraseja les fake news per reivindicar “el sentiment de pertinença al barri” i qüestionar tot “allò que no funciona i que no garanteix el benestar col·lectiu, en aquest cas, el de la comunitat de Sant Andreu”. I si fossin independents?

Apaga la pantalla i surt a llegir!

Art i cultura, General

Si el mòbil et controla, els llibres són Descontrol! Aquesta és la premissa del curtmetratge de l’Editorial Deskontrol, que fa de la distopia un sarcasme per promocionar l’SmartBook o, més encertadament, la pràctica de la lectura en paper. El vídeo va ser produït per La Veïnal amb motiu de l’última diada de Sant Jordi.

Vídeomatons de barri

Barris, Sant Andreu

Amb la dinamització de l’equip de La Veïnal, en la quarta trobada de l’Holó Sant Andreu es va acabar de lligar la realització dels videomatons per tal de presentar la tele comunitària al barri. L’Ateneu Harmonia, El menjador Ca la Rosa, El Centre Cívic Baró de Viver i El Casal de Barri Can Portabella, són les entitats i equipaments que hi van participar a la Nau Bostik, el passat 19 d’abril.