DESHUMANITZADES # 1: MIGRAR DES DE LES EX-COLÒNIES

07 febr. 2023

Dones migrants de diversos països de l’Amèrica Llatina denuncien la colonització com un procés que continua causant múltiples violències als seus territoris a través del model extractivista neoliberal i assenyalen les polítiques migratòries espanyoles com una extensió d’aquesta violència colonial que les obliga a sobreviure en comptes de viure.

Un milió i mig de persones migrants de l’Amèrica Llatina viuen a l’Estat espanyol de manera regular. Desenes de milers ho fan de manera irregular. Situacions de violència derivades d’un model econòmic exportat des d’Occident amb la petjada d’empreses espanyoles, les obliguen a sortir dels seus territoris i, en arribar a sòl espanyol, es troben amb una extensió d’aquestes violències. La llei d’estrangeria i el sistema d’asil estan impregnats d’una burocràcia considerada, per moltes, racista, que deshumanitza aquelles qui l’han de travessar i que vulnera especialment la dignitat de les dones.


DESHUMANITZADES és un webdoc que visibilitza camins migratoris travessats per la burocràcia, el racisme i el patriarcat.
Es tracta d’una coproducció entre La Directa, Entre Pobles i Brigades Internacionals de Pau (PBI).
Més informació a https://deshumanitzades.directa.cat/

Audiovisuals: Núria Gebellí, Àlex Meyer Verdejo, Marta P. Santos
Redacció: Berta Camprubí, Ignacio
Disseny: Gaizka Pagona
Foto: Roser Gamonal, Miquel Muñoz