La Veïnal: Millor Mitjà Digital als Premis de Comunicació Local

02 juny 2022

Ahir es va celebrar la gala dels premis de comunicació local i @laveinaltv va rebre el premi a millor mitjà digital!!
Estem molt contentes i agraïdes per aquest reconeixement a la feina que anem fent ja fan més de 5 anys. 
Us compartim l’agraiment que vam fer a la ceremonia i que vam escriure col•lectivament:

“En primer lloc, volem agrair a l’organització aquest reconeixement. 

La Veïnal som una xarxa de comunicació que treballa des dels barris i pels barris. Una xarxa que va creure necessari, i possible, crear un mitjà de comunicació de gestió comunitària, socialment compromès i amb una mirada crítica, que visibilitze la realitat de les veines de la ciutat des de la selva mirada.

A diferència del què passa a altres països d’Europa, a casa nostra els mitjans comunitàris es condemnen a la marginalitat. 

Les lleis i normatives parlen de mantenir “la diversitat en l’espectre amb tres terços”: socials, públics i privats. Ara mateix, tenim una nova llei que continua reforçant el duopoli informatiu. Un fet molt greu que ens afecta a totes les que som avui aquí.

No som consumidors, soms persones que necessitem poder participar de la comunitat a través del que ens expliquem i de com ens ho expliquem. 

Europa mandata transposar la directiva d’audiovisual per garantir la diversitat. L’estat presenta una llei que no ens serveix com a sector i que tampoc garanteix drets a la ciutadania. Sense un espectre divers, els drets no existeixen. 

Gràcies a totes les que heu aportat i acompanyat a La Veïnal, i les que en sou part activa i constructiva contribuint amb participació, idees i vídeos i, per sobre de tot, creient en el projecte. 

Aquest reconeixement ens dona forces per continuar endavant.”

Vídeo de la premiació: https://xala.cat/details/_6307135443112 (Minut 41)