Concert reivindicatiu de Nadal al Fort Pienc.

10 des. 2021

Us convidem a gaudir d’un Concert de Nadal ben reivindicatiu!

El divendres 17 de desembre a les 19 h, el col·lectiu coral Jardines Humanos presentarà de la Cantata Popular Santa Maria d’Iquique al Centre Cívic Fort Pienc.

L’obra tracta la matança de miners del salitre que protestaven per millores laborals a la ciutat d’Iquique, Xile l’any 1907. El govern xilè els va reunir a tots a l’Escola Santa Maria d’Iquique, amb l’excusa de poder parlar d’una possible solució, i l’exèrcit xilè els va matar defensant els interessos dels propietaris de l’explotació minera, principalment anglesos.

Va ser estrenada l’any 1970 per l’agrupació Quilapayún a la Sala de La Reforma a Santiago de Chile (actual Facultad de Artes de la Universidad de Xile) i durant el 2020 i 2021 s’han estat celebrant diferents actes per commemorar el 50è aniversari de l’estrena.

La Cantata ha estat adaptada per a cor mixt, en comptes de cor masculí, fent ús d’una versió ja feta pel mateix Quilapayún quan es van commemorar 100 anys de la matança l’any 2007. A més a més, la narració de les parts dedicades al relat, són interpretades per diversos integrants del Col·lectiu.

Entrada lliure – Aforament limitat
Cal reserva prèvia a l’enllaç adjunt o directament al Centre Cívic Ateneu Fort Pienc:
Plaça Fort Pienc, 4-5, 08015 Barcelona
932327827
fortpienc@fortpienc.org
https://www.fortpienc.org/programacio-cultural/concert-de-nadal-cantata-popular-santa-maria-de-iquique/