Barris i Acció [Reportatge Social Participatiu] [ÀÓ Coop]

16 febr. 2021

Projecte de Periodisme Social en el que es crea un catàleg audiovisual d’entitats autogestionades del barri fet per les joves. Una experiència de creació participativo-periodística en la que es genera un “catàleg” d’espais autogestionats on les joves poden participar activament en el barri.

La vuitena edició de Barris i Acció s’ha realitzat al districte de Ciutat Vella amb els alumnes de 2n d’ESO de l’Institut mossèn Jacint Verdaguer!
El context actual ha impossibilitat poder realitzar entrevistes i reportatges a diferents espais i col·lectius on participar en el barri. Enlloc d’això però, vam reflexionar sobre diferents aspectes en relació a com vivim i ens sentim en el propi barri.

Per fer-ho, en aquesta edició, els participants han auto-representat diferents realitats mitjançant diferents curts amb la tècnica del Haikurt; a banda, també s’han pogut entrevistar entre elles fent ús del material audiovisual i des d’una mirada periodística i social.
Mitjançant aquestes pràctiques han reflexionat envers els seus barris i ens han presentat com els viuen, que els hi agrada i que hi voldrien canviar.

Tant la gravació com el guió dels diferents curtmetratges han estat íntegrament produïts per les participants.