Featured Video Play Icon

El cost de la fruita

A l’oest de Catalunya es produeix quasi tota la fruita dolça d’Europa. Cada any, quan pugen les temperatures, una legió de braços arriba a les comarques de Ponent per collir les pomes, peres i préssecs que trobem als mercats i supermercats. Homes i dones del Marroc, Ucraïna, Algèria, Mali, el Senegal, Romania, la Costa d’Ivori, Colòmbia… La majoria arriben, però d’altres ja hi són. Com la Salimata, que vol que el seu fill no entri a la fruita; o l’Amadou, que somia a reprendre la seva carrera de periodista, o el Hussein, que només desitja sortir de la misèria.

Aquest documental és el resultat de dos anys de seguiment de les campanyes de la fruita a Lleida amb un llibre com a brúixola: ‘La pell de la frontera’, de Francesc Serés. Una història de temporers sense present, d’una pagesia sense futur, una història de supervivència des de la perifèria de les perifèries, d’una terra exhausta. Un documental que explora cartografies locals i globals que, des d’Alcarràs, Torres de Segre o la Granja d’Escarp, poden explicar el món.

Un documental de Clara Barbal i Pablo Rogero.

@costfruita_doc